Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης, ζητά να παρθούν μέτρα για την προστασία των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας από γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά

Το θέμα της κυκλοφορίας στην αγορά από αδίστακτες πολυεθνικές εταιρίες γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων χωρίς τον παραμικρό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και χωρίς να φέρουν κάποια σχετική ένδειξη, φέρνει στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Υγείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης.Ο βουλευτής του Κόμματος τονίζει ότι οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως κανείς δεν είναι σε θέση με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα να εγγυηθεί την ασφάλεια αυτών των τροφίμων και μεταξύ άλλων ρωτά τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την απόσυρση των τροφίμων αυτού του τύπου. Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

"Αδίστακτες πολυεθνικές εταιρίες, προκειμένου να πετύχουν υπερκέρδη, δε διστάζουν να κυκλοφορούν στην αγορά γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, αδιαφορώντας αν αυτά μπορεί να έχουν σοβαρότατες - ακόμα και μη αναστρέψιμες - συνέπειες στη δημόσια υγεία. Πολύ περισσότερο μάλιστα που οι επιστήμονες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι "κανείς δεν εγγυάται την ασφάλεια των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων" και ζητούν την απαγόρευση διάθεσής τους στην αγορά μέχρι να γίνουν νέες μελέτες.

Το θέμα είναι πως και στη χώρα μας κυκλοφορούν γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα και μάλιστα χωρίς κανέναν έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ούτε καν με κάποια προειδοποιητική ένδειξη.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε:

  • Να αποσυρθούν άμεσα τα τρόφιμα αυτού του τύπου που έχουν κυκλοφορήσει και να απαγορευτεί στο εξής η κυκλοφορία γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες και να αποσαφηνιστούν οι πιθανές επιπτώσεις;
  • Να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες αποτελεσματικού ελέγχου και σήμανσης των γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων από το Γενικό Χημείο του Κράτους;".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ