Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ανεξέλεγκτη κρατική βία "ματώνει" την Αμπόν

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Πόσο ανεξέλεγκτη μπορεί να γίνει η κατάσταση στην ινδονησιακή πόλη Αμπόν; Κάθε 24ωρο που περνά στην επαρχία Μλούκου φαντάζει χειρότερο από το προηγούμενο, καθώς η ρίψη αληθινών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά όσων μουσουλμάνων ή χριστιανών λεηλατούν κτίρια αυξάνουν συνεχώς τον αριθμό των θυμάτων. Μέσα στις τελευταίες πέντε μέρες, οι νεκροί από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν ξεπεράσει τους είκοσι, ενώ χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει την πόλη, αναζητώντας καταφύγιο οπουδήποτε αλλού...

Και χτες, στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδων ατόμων που πυρπολούσαν σπίτια στην πόλη Αμπόν. Εως αργά χτες το απόγευμα δεν υπήρχαν πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων. Ομως, την ίδια ώρα, σε ένα άλλο μέρος της ίδιας πόλης, περίπου 1.000 άτομα διαδήλωναν ειρηνικά έξω από το στρατηγείο των αστυνομικών δυνάμεων, διαμαρτυρόμενοι για τη ρίψη πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά όσων παίρνουν μέρος σε επεισόδια.

Η διεθνής οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων" προειδοποίησε χτες ότι η βία στην Αμπόν θα μπορούσε όχι μόνο να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, αλλά και να διχάσει τη χώρα ενόψει των γενικών εκλογών της 7ης Ιουνίου. "Η πόλωση ενδέχεται να επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία μέσω της διοχέτευσης πολιτικών αντιπαραθέσεων στις τοπικές κοινωνίες" αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία έκανε έκκληση για την αποστολή βοήθειας προς τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Αμπόν. Τέλος, η ίδια οργάνωση αναρωτήθηκε για την "ικανότητα" των δυνάμεων ασφαλείας να σταματήσουν τις ταραχές χρησιμοποιώντας θανατηφόρα μέσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ