Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το έγκλημα οργανώνεται κάτω από τη μύτη μας

"Είναι επικίνδυνο να κατοχυρωθεί η πόλη μας ως ορμητήριο για στρατιωτικές επεμβάσεις στους γειτονικούς λαούς. Σε τούτη την πόλη κανένας δεν μπορεί να κάνει πως δε βλέπει το έγκλημα που οργανώνεται κάτω από τη μύτη μας", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ,με αφορμή τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο για την επιβολή των σχεδίων των ιμπεριαλιστών στη Βαλκανική και καλεί τους φορείς και τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΘ αναφέρει: "Εδώ και τρεις μήνες η πόλη μας ουσιαστικά στρατοκρατείται. Μια τεράστια πολυεθνική μηχανή θανάτου προωθείται για να επιβάλλει την "ειρήνη" στην περιοχή με το πιστόλι στον κρόταφο. Τις τελευταίες μέρες, οι ΝΑΤΟικοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προκλητικά και αδίστακτα, στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο της πόλης, έχουν επιβάλει το δικό τους καθεστώς.

Γίναμε ξένοι στη χώρα μας, κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας καταρρακώνεται με τον ποιο βάναυσο τρόπο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής υποτέλειας. Εκτιμούμε ότι ο ελληνικός λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες τραγωδίες και συμφορές. Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, δεν "ήξερα", δεν "κατάλαβα". Ο καθένας παίρνει ευθύνη, σε τούτες τις ιστορικές στιγμές. Είναι επικίνδυνο να κατοχυρωθεί η πόλη μας ως ορμητήριο για στρατιωτικές επεμβάσεις στους γειτονικούς λαούς. Η πραγματικότητα βοά. Τώραείναι ώρα ο καθένας να πάρει θέση. Το πραγματικό δίλημμα είναι Αντίσταση ή Υποταγή, Αντεπίθεση ή Ραγιαδισμός. Σε τούτη την πόλη κανένας δενμπορεί να κάνει πως δε βλέπει το έγκλημα που οργανώνεται κάτω από τη μύτη μας. Ο πέπλος σιωπής που επιβάλλεται πρέπει να σπάσει.

Καλούμε τους βουλευτές του νομού, το νομάρχη, τους δημάρχους, τα επιμελητήρια, τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Εργατικό Κέντρο, τους φορείς των εργαζομένων, τους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης να πάρουν θέση.

Καλούμε όλους αυτούς, που στην προεκλογική περίοδο προπαγάνδιζαν το όνειρό τους για μια Θεσσαλονίκη "Πρωτεύουσα των Βαλκανίων, κέντρο διείσδυσης στην ενδοχώρα των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής", να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν αν αυτές οι πολυεθνικές δυνάμεις του θανάτου, που διεισδύουν στη Βαλκανική, πραγματοποιούν το όνειρό τους ή όχι".

Τέλος, η ΚΟΘ του ΚΚΕ κάνει έκκληση στα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης "να εγκαταλείψουν την τακτική θαψίματος των αντιδράσεων του λαού της Θεσσαλονίκης. Να εγκαταλείψουν την τακτική εξωραϊσμού αυτής της δύναμης του θανάτου. Δεν πηγαινοέρχονται καραβάκια στο Θερμαϊκό για αναψυχή. Αυτά τα καράβια μεταφέρουν όπλα που σπέρνουν το θάνατο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εξω οι μακελάρηδες των λαών» (2007-04-19 00:00:00.0)
Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών (2006-05-12 00:00:00.0)
Δυναμικό «παρών» του φιλειρηνικού κινήματος (2001-09-06 00:00:00.0)
Αντιπολεμικός αποκλεισμός του λιμανιού απόψε (1999-06-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-05-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ