Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΔΥΕ ΒΟΛΟΥ
"Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή γειτονικών λαών"

Με χθεσινό Δελτίο Τύπου της η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Βόλου σημειώνει ότι "με ιδιαίτερη ανησυχία" αντιμετωπίζονται οι "επικίνδυνες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, με τη σχεδιαζόμενη Νατοϊκή επέμβαση".

"Η απόρριψη αποστολής Νατοϊκών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο, για την ανεξαρτησία της σερβικής επαρχίας από τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση και οι εκβιασμοί και οι απειλές των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ για αεροπορικές επιδρομές, έχουν δημιουργήσει τα μαύρα σύννεφα του πολέμου, που έχουν απλώσει βαριά τη σκιά τους στα Βαλκάνια", αναφέρει η ΕΔΥΕ Βόλου.

"Η Ελλάδα", προσθέτει το Δελτίο Τύπου, υπάρχουν φόβοι ότι "θα συρθεί σε χερσαία επέμβαση στο Κόσσοβο", ενώ και η κυβέρνηση της χώρας "παραδέχτηκε ότι αν αποφασίσει το ΝΑΤΟ να επέμβει, τότε πολύ δύσκολα η Ελλάδα μπορεί να μείνει απ' έξω".

"Ολα αυτά και τα όσα συνέβησαν ενάντια στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Κούρδων με την παράδοση του Α. Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές", καταλήγει η ΕΔΥΕ Βόλου, θέτουν το ζήτημα του "πώς να αντιδράσουμε στις σχεδιασμένες επεμβάσεις, να αντισταθούμε και με τον αγώνα όλων των λαών της Βαλκανικής να βάλουμε φραγμό στα Νατοϊκά σχέδια, που θα οδηγήσουν στη σφαγή και το αιματοκύλισμα των γειτονικών λαών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ