Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι οθόνες του ολέθρου

ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ αναρωτιέται κανείς τι είναι χειρότερο. Να απεικονίζεται η σκληρή πραγματικότητα στις οθόνες του CNN ή οι οθόνες του CNN και οι σχεδιασμοί που κάνουν να... απεικονιστούν στην πραγματικότητα;***

Γιατί πλέον κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν οι ηλεκτρονικοί χάρτες, που εμφάνισε το εν λόγω κανάλι (που είναι γνωστό τι ρόλο παίζει βέβαια), δε θα είναι σε λίγο καιρό η αλήθεια για όλα τα Βαλκάνια.

***

Αυτοί δηλαδή που έδειχναν ολόκληρη τη Βαλκανική στις φλόγες από το Μαυροβούνιο μέχρι την Τουρκία.

***

Ισως, αυτή η εικόνα, μαζί με τον ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη να λέει τα τρία ρήματα "θα καταστρέψουμε", "θα συντρίψουμε", "θα ταπεινώσουμε", να συνθέτουν την πραγματική εικόνα της κατάστασης.

***

ΕΔΩ ΠΑΝΤΩΣ στην ελληνική κυβέρνηση καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα για τη στάση τους, μια και ο καθένας παίζει το παιγνίδι του ξεχωριστά, προκειμένου να συνθέσουν το παιγνίδι που παίζουν όλοι μαζί.***

Αλλιώς δεν εξηγείται ο Σημίτης να κατηγορεί τον Μιλόσεβιτς, ο Γ. Παπανδρέου να ζητά έναρξη διαλόγου και ο Τσοχατζόπουλος να μιλά για Ελλάδα δύναμη σταθερότητας και ειρήνης.

***

Εν ολίγοις ένα ΠΑΣΟΚ που εκφράζεται με... όλη την γκάμα των απόψεων που μπορεί να υπάρξουν για το θέμα. Ομως σε τέτοιες καταστάσεις, όπως αυτή στο Κόσσοβο, δε γίνεται να είναι κανείς και ΝΑΤΟικός και υπέρ των γιουγκοσλαβικών θέσεων.

***

Φαίνεται όμως ότι ο Κλίντον έδωσε απάντηση για όλους τους. Εχει ήδη πει 15 φορές ότι "όλοι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ είναι σύμφωνοι με τη δράση μας" κι έχει κατονομάσει την Ελλάδα. Και ουδείς, μα ουδείς βγήκε για να τον διαψεύσει. Κι αυτό δεν το ξεχνάει κανείς.

***

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ,αλήθεια, τι έκανε όλο το πρωί χτες; Α, ναι, μέτραγε ΕΥΡΩ κοινοτικών κονδυλίων μαζί με τους Γερμανούς στο Βερολίνο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ