Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί

Σε ψήφισμα που εκδόθηκε από το ΠΣΕ, σχετικά με τους βομβαρδισμούς στη Σερβία, τονίζονται τα παρακάτω: "Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης συγκεντρώθηκε στο Ανόι του Βιετνάμ στις 25 Μαρτίου 1999 για τη Διάσκεψη Ασίας - Ειρηνικού και τη Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του.

Απαιτεί την άμεση κατάπαυση των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει τη χρήση βίας ή την απειλή χρήσης βίας ως εναλλακτική λύση στις διαπραγματεύσεις που βασίζονται στις αρχές του σεβασμού για ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία και το δικαίωμα όλων των χωρών για αυτοδιάθεση. Είναι η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει δράση χωρίς απόφαση του ΟΗΕ. Πρόκειται για έμπρακτη εφαρμογή της νέας στρατηγικής του ΝΑΤΟ, δημιουργώντας ένα άκρως επικίνδυνο προηγούμενο στις διεθνείς σχέσεις.

Το ΠΣΕ εμμένει στη συνέχιση των πολιτικών διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε μια δίκαιη και ειρηνική λύση, λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές μειονότητες στο Κόσσοβο και αλλού.

Το ΠΣΕ καλεί όλες τις οργανώσεις, τα λαϊκά κινήματα, τους μαζικούς φορείς σε όλο τον κόσμο να κινητοποιηθούν και να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας την κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από το ΝΑΤΟ.

Αντίγραφα του ψηφίσματος αυτού θα επιδοθούν σε όλα τα ΜΜΕ, τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Χ. Σολάνα, τον ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν και τον Πρόεδρο Κλίντον".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ