Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Οι εργαζόμενοι να μη βασίζονται σε φρούδες ελπίδες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στο Βερολίνο για την "Ατζέντα 2000"

"Οι αποφάσεις της συνόδου Κορυφής στο Βερολίνο για την "Ατζέντα 2000", ήταν οι αναμενόμενες, παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης για εθνικές επιτυχίες και σύγκλιση.

Ουσιαστικά υιοθετήθηκε η πρόταση της γερμανικής προεδρίας με ασήμαντες μικροαλλαγές στην κατεύθυνση μείωσης του συνολικού ποσού για τα διαρθρωτικά ταμεία και το ταμείο συνοχής. Πρόταση που εξυπηρετεί ταυτόχρονα τα συμφέροντα της Γερμανίας για σταδιακή μείωση της εισφοράς της στον κοινοτικό προϋπολογισμό. Η κατανομή των μεγάλων χρηματικών πακέτων ευνόησε ακόμη μια φορά τις ηγετικές ιμπεριαλιστικές χώρες, που παίρνουν τη μερίδα του λέοντος.

Ο,τι διεκδίκησε και πήρε η κυβέρνηση στο Βερολίνο, το διεκδίκησε για την πλουτοκρατία και όχι για το λαό. Και αυτό το πακέτο θα πάει στα ευρωπαϊκά μονοπώλια και την ντόπια ολιγαρχία, όπως έγινε και στα προηγούμενα πακέτα Ντελόρ Ι και ΙΙ. Ούτε ανάπτυξη, ούτε καταπολέμηση της ανεργίας θα έχουμε, το αντίθετο μάλιστα.

Ο Κ. Σημίτης, κάνοντας το μαύρο άσπρο, παρουσιάζει τη διαιώνιση της ανισότητας και της φτώχειας για το λαό μας ως επιτυχία και σύγκλιση, για να κρύψει την υποταγή του και στη γερμανική προεδρία.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει, ότι αυτές οι δυσμενέστατες, για τη χώρα, εξελίξεις οφείλονται στο ότι το μοίρασμα των ποσών βασίζεται στις αρχές της αδικίας και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι δεν μπορεί βασίζονται σε φρούδες ελπίδες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ