Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Φιέστα" χωρίς τους αγρότες

Σίγουρη έχει την αποτυχία η "φιέστα", που διοργανώνει, αύριο, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας στον τόπο της θυσίας, δήθεν για να τιμήσει το Κιλελέρ. Ο αγροτικός κόσμος της Θεσσαλίας κι όλης της Ελλάδας "θα γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη του" στη "φιέστα", αφήνοντας μόνους τους επίσημους της κυβέρνησης- αναμένεται να παρευρεθεί και ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης - τους"καρεκλοκένταυρους" των τριτοβάθμιων οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και μερικούς "κολαούζους" που "χωράνε παντού" και ιδιαίτερα στις "φιέστες".

Αλλωστε, ο αγροτικός κόσμος τίμησε τη θυσία των κολίγων την προηγούμενη Κυριακή στο Κιλελέρ - συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αγροτών - δίνοντας, ταυτόχρονα, όρκο πίστης για συνέχιση των αγώνων εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση και οι "δικοί" της θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί ότι οι αγρότες τούς έχουν προ πολλού "πάρει χαμπάρι", θεωρούν αντίπαλο την πολιτική που εφαρμόζεται και δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουν στις "φιέστες", αλλά θα συνεχίσουν να συγκρούονται με την αγροτική πολιτική, μέχρι να την ανατρέψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ