Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να αποσύρει η κυβέρνηση την υπογραφή της

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, κατά τη διάρκεια της χτεσινής της περιοδείας στο νοσοκομείο ΚΑΤ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε τα παρακάτω:

"Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της στο κείμενο απόφασης επιδρομής κατά της Γιουγκοσλαβίας. Μια υπογραφή που έβαλε η κυβέρνηση πριν 7 μήνες και που έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Σολάνα να πατήσει το κουμπί χωρίς καν να κάνει προηγούμενη ειδοποίηση.

Δεύτερο, να αποσύρει το πλοίο που έχει στείλει στην Αδριατική, τον "Κίμωνα", που συμμετέχει στην επιθετική ενέργεια κατά της Γιουγκοσλαβίας, και, βεβαίως, να διακοπεί κάθε άλλη διευκόλυνση σ' αυτή τη δολοφονική επίθεση. Αυτό είναι το λιγότερο που οφείλει να κάνει σήμερα η κυβέρνηση.

Επίσης θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει αυτή τη στιγμή, κυριολεκτικά, να ξεσηκωθεί όχι μόνο για την αλληλεγγύη στους Σέρβους, που είναι βασικό ζήτημα, αλλά και για το γεγονός ότι μπαίνουμε πια σε μια περίοδο γενικότερης ανάφλεξης στα Βαλκάνια. Ο ελληνικός λαός πρέπει να διατρανώσει ότι το δίλημμα όπως μπαίνει, "πόλεμος ή ειρήνη" είναι πλαστό, ότι κανένας δεν μπορεί να υποταχθεί στην ειρήνη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μια "ειρήνη" που είναι μια πολιτική που κυριολεκτικά δολοφονεί ή με βόμβες ή με άλλα οικονομικά μέσα.

Υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός στα Βαλκάνια που σχετίζεται με το πώς θα διανείμουν οι Γερμανοβρετανοί και οι Αμερικανοί την περιοχή και επειδή έχουμε την πείρα δύο παγκοσμίων πολέμων, ξέρουμε ότι όταν υπάρχει διανομή, υπάρχει και πόλεμος. Αυτό όμως που μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο είναι ότι οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ, μαζί και η ελληνική, έχουν προσχωρήσει σ' αυτή τη λογική της "νέας τάξης πραγμάτων". Αρα σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της, μόνο εφόσον ο ελληνικός λαός τα εγγυηθεί.Η κυβέρνηση δεν εγγυάται μια τέτοια πολιτική, ή, αν θέλετε, οποιαδήποτε κυβέρνηση που υπογράφει το ντοκουμέντο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ".

Αναφερόμενη επίσης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα επεισόδια που έγιναν προχτές στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε:

"Νομίζω ότι η καλύτερη τιμή στον αγώνα του 1821 είναι οι μαζικές διαδηλώσεις σ' όλη την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να ζούμε με περασμένα μεγαλεία, που διηγώντας τα σήμερα, να κλαις. Πρέπει να αγωνιστούμε και σήμερα, σεβόμενοι τις δικές μας παραδόσεις, αλλά κυρίως την ευθύνη μας σήμερα: Οχι στη "νέα τάξη πραγμάτων" του ΝΑΤΟ και της ΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ