Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μια "στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ" έχουμε...

Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας αποφεύγει να κάνει λόγο για βομβαρδισμούς και αναπαράγει τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα, διεκδικώντας ρόλο τοπικού εκπροσώπου του ΝΑΤΟ

Το ρόλο του, ως ΝΑΤΟικού υπουργού, επιβεβαιώνει καθημερινά ο Α. Τσοχατζόπουλος,ο οποίος με κάθε ευκαιρία αναπαράγει την προπαγάνδα που εκπορεύεται από τα επιτελεία των ιμπεριαλιστών. Μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο δεν τόλμησε να κάνει λόγο ούτε για βομβαρδισμούς και μίλησε ουδέτερα για στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ.Ενημέρωσε, όπως είπε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις "εκτιμήσεις που έχουμε για την περαιτέρω πορεία αυτής της στρατιωτικής παρέμβασης του ΝΑΤΟ, που εδώ και δύο μέρες πραγματοποιήθηκε με αεροπορικά μέσα και προβλέπεται και σήμερα, για τρίτη μέρα, κατά πάσα πιθανότητα να συνεχιστεί". Ο υπουργός Αμυνας εντόπισε όλο το πρόβλημα, σε σχέση με την ελληνική εμπλοκή της Ελλάδας, στα πιθανά κύματα προσφύγων που μπορεί να έρθουν και γι' αυτό, όπως είπε, λαμβάνονται μέτρα "έτσι ώστε να διασφαλιστεί ένα κλίμα σταθερότητας και σιγουριάς" και μίλησε για "κλίμα εφησυχασμού που πρέπει να διασφαλίσουμε στα σύνορα".

Μάλιστα, επανέλαβε τα περί παρέμβασης του ΝΑΤΟ, αναφέροντας ότι του δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσει τον Πρόεδρο "για τα αποτελέσματα αυτών των παρεμβάσεων του ΝΑΤΟ". Βέβαια αφού είπε όλα αυτά, εξέφρασε την άποψη ότι "στρατιωτική λύση στο Κόσσοβο δεν μπορεί να υπάρξει, μόνο πολιτική λύση μπορεί να πραγματοποιηθεί". Η απορία βέβαια που προκύπτει είναι αν η ΝΑΤΟική εισβολή στη Γιουγκοσλαβία, με την υποστήριξη της Ελλάδας, είναι... πολιτική ή στρατιωτική λύση, καθώς όπως φαίνεται ο Α. Τσοχατζόπουλος δεν ακούει τους βομβαρδισμούς.

Σε ερώτηση αν πάμε σε αλλαγή συνόρων, ο Α. Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε εκτός τόπου και χρόνου, ισχυριζόμενος ότι "κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό το πράγμα". Τη διαπίστωσή του αυτή τη στήριξε στο... επιχείρημα ότι "η διεθνής κοινότητα έχει δεσμευτεί σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων της μειονότητας των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ταυτιστεί με αλλαγή συνόρων, αυτό είναι πολύ καθαρό από όλες τις πλευρές, δεν υπάρχει ούτε μια χώρα που έχει διαφορετική άποψη".

Ο υπουργός Αμυνας είχε επίσης χτες διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις της Γιουγκοσλαβίας και της Ρωσίας στην Αθήνα.

Ερωτηματικά προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "ΑΘΗΝΑΪΚΗ", σύμφωνα με το οποίο την παραμονή της ΝΑΤΟικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία 300 πύραυλοι τσεχικής κατασκευής φορτώθηκαν σε τρία C-130 από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης προς άγνωστη κατεύθυνση. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε το γεγονός, αναφέροντας ότι πράγματι δύο C-130 απογειώθηκαν στις 24 Μάρτη, διευκρινίζοντας όμως ότι μετέφεραν αριθμό βλημάτων τύπου "ΚΑΤΙΟΥΣΑ" σε εργοστάσιο της Σλοβακίας για περιοδική συντήρηση. Τα βλήματα αυτά τροφοδοτούν τους πολλαπλούς εκτοξευτές βλημάτων RM - 70, σοβιετικής προέλευσης, που έχει εφοδιαστεί ο Ελληνικός Στρατός εδώ και δέκα χρόνια.

Στο μεταξύ κατέπλευσαν χτες στο λιμάνι του Πειραιά 4 φρεγάτες της Ναυτικής Δύναμης EUROMARFOR (Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία) που θα παραμείνουν μέχρι αύριο. Πρόκειται για έναν παραΝΑΤΟικό μηχανισμό στο χώρο της Μεσογείου. Τα πλοία βρίσκονταν στην Τουρκία για να συμμετάσχουν σε αεροναυτική άσκηση, η οποία τελικά αναβλήθηκε λόγω των τελευταίων γεγονότων. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι στα πλαίσια της επίσκεψης των πλοίων, αναγγέλθηκε για χτες το απόγευμα συνέντευξη Τύπου επί της πορτογαλικής φρεγάτεα, για την οποία σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Η συνέντευξη τελικά δε δόθηκε και οι υπεύθυνοι του πορτογαλικού πλοίου δήλωναν άγνοια, αφήνοντας έκθετο το ΓΕΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ