Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Ισες αποστάσεις" υπέρ των ΗΠΑ

Καλεί τον Μιλόσεβιτς να υποχωρήσει και να διαπραγματευτεί με βάση τη "συμφωνία" Ραμπουγιέ και καταδικάζει τη βία "από όπου κι αν προέρχεται"!

Τακτική "ίσων αποστάσεων" απέναντι στο θύτη και το θύμα, απέναντι στις ΗΠΑ και... τον Μιλόσεβιτς, τηρεί η ηγεσία της ΝΔ, αποκαλύπτοντας έτσι άλλη μια φορά την τυφλή της υποταγή στην Ουάσιγκτον και την πλήρη ταύτισή της με την κυβερνητική πολιτική της υποτέλειας.

Σε σύσκεψη που έγινε χτες στη Ρηγίλλης υπό τον Κ. Καραμανλή, εξετάστηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Γιουγκοσλαβία και διαμορφώθηκε η θέση του κόμματος, η ουσία της οποίας είναι η εξής: Να υποχωρήσουν και οι δύο πλευρές, δηλαδή ο Μιλόσεβιτς, και να αποδεχτεί τη συμφωνία Ραμπουγιέ! Ταυτόχρονα, να αναλάβει την επιβολή της "ειρηνευτικής διαδικασίας" στρατιωτική δύναμη υπό τον ΟΑΣΕ ή τον ΟΗΕ. Ταυτόχρονα, η ηγεσία του κόμματος καταδικάζει τη χρήση βίας "απ' όπου κι αν προέρχεται" (!) και τάσσεται υπέρ του τερματισμού των εχθροπραξιών, αλλά "επικρίνει" τις ΗΠΑ γιατί "οι βομβαρδισμοί δεν εντάσσονται σ' ένα συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο δράσης"! "Εάν οι βομβαρδισμοί εντάσσονταν σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο έχει αρχή, μέση και τέλος, θα μπορούσαν να είναι και αυτοί αποτελεσματικοί" (!!!), δήλωσε (στο "Φλας") ο εκπρόσωπος του κόμματος, Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο ίδιος, που ανέλαβε να εκλαϊκεύσει τις θέσεις της ΝΔ σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, είπε συγκεκριμένα: "Θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Δηλαδή, και ο Μιλόσεβιτς πια αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η αποδόμηση της χώρας του, αυτή η καταστροφή της χώρας του. Και υπό το πνεύμα της συμφωνίας του Ραμπουγιέ μπορούν να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις".

Κατά τα λοιπά, η "κριτική" κατά της κυβέρνησης επικεντρώνεται στο γιατί δε ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση κονδύλια για την υποδοχή των προσφύγων, για τους οποίους δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη!

  • Συνάντηση με τον πρεσβευτή της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα Ντ. Βουτσίτσεβιτς είχε χτες το μεσημέρι ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά δεν έγιναν δηλώσεις ούτε ανακοινώθηκε κάτι για το περιεχόμενό της.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ