Κυριακή 28 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και το αίμα των λαών επί τας κεφαλάς αυτών

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Η νέα τάξη έδειξε για άλλη μια φορά το ματοβαμμένο αποτρόπαιο πρόσωπό της, ακολουθώντας τα βήματα της χιτλερικής ομοούσιας βαρβαρότητας.

Από την πλευρά τους οι εταίροι της ΕΥΡΩ - ΟΝΕ αναλγησίας και της υποταγής αναδείχτηκαν οι θεραπαινίδες, οι εταίρες των υπερατλαντικών πολυπλόκαμων συμφερόντων του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου, που τρέφεται σαν τα βαμπίρ και τους βρικόλακες από το αίμα και το θάνατο.

Είκοσι ώρες καθισμένοι γύρω από ένα τραπέζι, εκεί στο Βερολίνο, όπου είχε αντηχήσει το βαρύ βήμα της χήνας, οι πρωθυπουργοί των 15 κακών της μοίρας, συζητούσαν για τη διαχείριση των πόρων και των ιδιοτελών συμφερόντων της "Ατζέντας 2000", τη στιγμή που σωριάζονταν οι νεκροί στη Γιουγκοσλαβία από τους φονικούς μαζικούς βομβαρδισμούς του μεγάλου υπερατλαντικού αφεντικού τους.

Και είναι φανερό, ότι ο "σοσιαλιστής" κ. Μπλερ, που φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ, εξέφρασε τη συλλογική ατιμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πελιδνός και αμήχανος "ο δικός μας", φάνηκε να ψελλίζει, μόνο, κάτι σαν ικανοποίηση, γιατί δεν κόπηκαν ακόμη περισσότερο τα κονδύλια του πακέτου Σαντέρ. Κονδύλια, που για τις χώρες - μέλη, ιδιαίτερα του Νότου, μοιάζουν σαν τα αργύρια της προδοσίας.

Ευτυχώς που για την τιμή της θεσμικής κορυφής και της χώρας καταγράφηκαν ως ιστορικά, τα εύστροφα, καυστικά και ευθύβολα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας, τη στιγμή που ο λαός μας, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές βρίσκεται στους δρόμους για να μπει ανάχωμα, μαζί με τους άλλους λαούς σ' αυτόν τον ανθρωποφάγο Μολώχ του ιμπεριαλισμού. Κάπου εδώ, φαίνεται να ξυπνάει από το λήθαργο και ο "Μόσκοβος". Και στο βάθος του ορίζοντα η Κίνα...

Πάσχα σε λίγο και ας θυμηθούμε το συμβολισμό του αμνού. Και το αίμα αυτού επί της κεφαλής των νέων σταυρωτήδων. Οχι ως παθητικό βέλασμα αμνών και ως επίκληση κατάρας, αλλά ως ενεργητική αντίσταση εναντίον εκείνων που παίζουν τις τύχες του κόσμου στα χρηματιστήρια των ματοβαμμένων συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ