Κυριακή 28 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ (Για 28.3. Κυριακή)

Σήμερα, 28 Μάρτη, στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς και αδελφής

ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΣ ΧΑΤΖΗ/ΙΩΑΝΝΟΥ

Γεννήθηκε το 1920. Από τα νεανικά της χρόνια δούλευε καπνεργάτρια στις Σέρρες. Παίρνει μέρος στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις που γίνονται πριν από τη δικτατορία του Μεταξά. Ασπάζεται τις ιδέες του ΚΚΕ και μαζί τους θα πορευτεί ως το τέλος της ζωής της. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, αργότερα εντάσσεται στην ΕΔΑ και αναπτύσσει δραστηριότητα στο γυναικείο κίνημα. Στη διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών ήταν συγκινητική η βοήθειά της στα παιδιά της και στους άλλους αγωνιστές.

Για τους ανθρώπους, που τη γνώρισαν στη γειτονιά της, στα Σφαγεία Σερρών, τους φίλους, και συντρόφους, που μαζί τους αγωνίστηκε και ιδιαίτερα στην οικογένειά της θα μείνει άσβεστη η μνήμη της.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Γιάννης Χατζηιωάννου, τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουν 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Σήμερα, Κυριακή 28 Μάρτη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Αμφιάλης (περιοχή Αγίου Μηνά), γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή

ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΟΥ

Στη μνήμη του πρόσφεραν στο ΚΚΕ: Η σύζυγός του Γεωργία Γιανναράκου 30.000 δρχ. και η αδελφή του Φωτεινή Ροσπόγλου 10.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ