Κυριακή 28 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΔΟΠΗ
Εξευτελιστικές οι τιμές των καπνών

Την αγανάκτησή τους για τις χαμηλές τιμές με τις οποίες αναγκάζονται να παραδώσουν φέτος τα καπνά τους (100-200 δραχμές κατώτερες από πέρσι κατά μέσο όρο), αλλά και την έντονη ανησυχία τους για την εφαρμογή του μεταβλητού πριμ από τη σοδειά του 1999, εκφράζουν οι καπνοπαραγωγοί του Ν. Ροδόπης,που, κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, οδηγούνται στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στην ποικιλία "Μπασμά", μέχρι τις 16 Μάρτη, η μέση εμπορική τιμή ήταν 651 δρχ./κιλό, τη στιγμή που η περσινή τελική εμπορική τιμή ήταν 885 δρχ./κιλό.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ επισημαίνει πως οι καπνοπαραγωγοί συνειδητοποιούν τι σημαίνουν οι οδηγίες της ΕΕ για την Αγορά Καπνού, πολύ περισσότερο όταν μαθαίνουν για την εφαρμογή του μεταβλητού πριμ, που θα οδηγήσει στη σταδιακή μείωση του εισοδήματός τους. "Ο κίνδυνος να σταματήσουν την καπνοκαλλιέργεια είναι ορατός", υπογραμμίζει και καλεί τους καπνοπαραγωγούς σε συσπείρωση και δράση ενάντια στις αποφάσεις και τις πολιτικές εκείνες που οδηγούν στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, στην οποία ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των καπνοπαραγωγών.

  • Η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, με την ευκαιρία του Κουρμπάν Μπαϊράμ, που είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές των μουσουλμάνων και ξεκίνησε προχτές, εύχεται στους μουσουλμάνους της Θράκης "Χρόνια πολλά, υγεία και ειρήνη".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ