Κυριακή 28 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΡΒΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
"Παίρνουμε κουράγιο από τη συμπαράστασή σας"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Σέρβοι ποδοσφαιριστές, που παίζουν σε ομάδες της Θεσσαλονίκης, μπαίνουν σε θέση μάχης, για να υπερασπίσουν το λαό τους, με ό,τι μέσα διαθέτουν. Κόντρα στη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστών, υψώνουν τη σημαία της φιλίας και καλούν όλους τους λαούς των Βαλκανίων να πάρουν την υπόθεση της ειρήνης στα χέρια τους. Ηδη, συνάδελφοί τους που παίζουν σε εθνικές ομάδες των χωρών που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ, έχουν αποφασίσει να μη συμμετέχουν σε κανένα παιχνίδι, μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος εναντίον της χώρας τους.

Ιδιαίτερα οι Σέρβοι αθλητές της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν πλάι στους Ελληνες, που βγήκαν στους δρόμους, για να απαιτήσουν να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Συμμετείχαν στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Παρασκευής και ανακοίνωσαν ότι συγκροτημένα θα πάρουν μέρος και στην αυριανή παλλαϊκή συγκέντρωση που οργανώνουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης.

"Οι σχέσεις με τον ελληνικό λαό πάντα ήταν φιλικές. Και στον πόλεμο που είχαμε με τη Βοσνία, Κροατία, μας στήριξαν. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι αθλητής σε τέτοια χώρα και παίζω με ένα λαό με ίδια ψυχή. Ο λαός μου θα συνεχίσει να αντιστέκεται και είμαι σίγουρος ότι θα έχει τους Ελληνες πάντα στο πλευρό του", δήλωσε ο Σέρτζιο Ντάμπιτς ποδοσφαιριστής στην Ομάδα των Λύκων.

Ο Λιούπκο Πέτροβιτς,παλιός προπονητής του ΠΑΟΚ που εγκλωβίστηκε για λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφοντας για τη χώρα του από τα Αραβικά Εμιράτα, ήταν και αυτός στη διαδήλωση: "Η κυβέρνηση της Αμερικής και ο Πρόεδρός της ο Κλίντον, επιχειρούν να επιβάλουν ένα άλλο καθεστώς στον τόπο μου. Οι ευρωπαϊκές χώρες τους άφησαν να κάνουν ό,τι θέλουν και έχουν ευθύνη. Το πρόβλημα του πολέμου όμως αφορά κύρια την Ευρώπη και τους λαούς της. Γιατί, αν δε σταματήσει αμέσως η επέμβαση μπορεί να γενικευτεί ο πόλεμος. Γι' αυτό πρέπει οι λαοί όλων των χωρών της περιοχής να κάνουμε κάτι για να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος".

"Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που θέλουν να υποτάξουν το λαό μου πως πλέον δε φοβόμαστε. Το ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει. Εμείς, μαζί με όλους τους ανθρώπους στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, μπορούμε να σταματήσουμε τον νέο παγκόσμιο πόλεμο που θέλουν να ξεκινήσουν", λέει ο Μπόμπαν Ντάμπιτς.

Ο παίχτης του ΠΑΟΚ, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έχει την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο. Πολλοί συγγενείς του ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, στην πρώτη γραμμή του πολέμου: "Πρέπει να σταματήσει το ΝΑΤΟ να σκοτώνει αθώους. Ο λαός μας είναι δυνατός και δε θα υποκύψει στα σχέδιά τους. Βλέποντας τους Ελληνες και τον κόσμο στις άλλες χώρες που διαδηλώνουν παίρνω κουράγιο".

O Μλάντεν Φορτούλα,παλιός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, σήμερα δραστηριοποιείται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καλεί τους αθλητές κάθε εθνικότητας να αναλάβουν πρωτοβουλίες, για να δυναμώσει το αντιπολεμικό κίνημα: "Οι Γιουγκοσλάβοι και όλοι οι αθλητές, πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Να ακολουθήσουμε το δρόμο που έχει ανοίξει το ΚΚΕ και να βρεθούμε συμπαραστάτες του. Εκ μέρους του λαού μου ευχαριστώ τους κομμουνιστές και όλο τον ανώνυμο ελληνικό πληθυσμό για τη συμπαράσταση που δείχνει έμπρακτα στο λαό μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ