Κυριακή 28 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηφίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Από σήμερα και μέχρι την Τρίτη ψηφίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ενωσής τους (ΕΙΝΑΠ), καθώς και για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Οι εκλογές θα γίνουν στο μαιευτήριο "Ελενα".

Η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση", μετά την ουσιαστική συμβολή της στην αναζωογόνηση του σωματείου ζητά την ψήφο των γιατρών, ώστε να υπάρχει μια αγωνιστική συνέχεια. Η πρότασή της είναι για δημόσια και δωρεάν υγεία με την κάλυψη απ' τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκών ενός ανθρώπινουκαι αποτελεσματικού ΕΣΥ. Ανάπτυξη ενός ευρέος δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας, με Κέντρα Υγείας στις πόλεις και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της υπαίθρου. "Στη συγχώνευση - κατάργηση Νοσοκομείων απαντάμε με την αναγκαία λειτουργική ανακατανομή κλινικών σε επίπεδο συγκροτήματος, χωρίς κατάργηση κλινών, με προσλήψεις και όχι απολύσεις και τη μονιμότητα σαν πάγια εργασιακή σχέση", υπογραμμίζει η "Πανεπιστημονική" και διεκδικεί την άμεση προκήρυξη 2.500 κενών οργανικών θέσεων γιατρών πανελλαδικά και των 1.500 θέσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας και παράταση του χρόνου χορήγησης.

Η "Πανεπιστημονική" διεκδικεί μονιμότητα για όλους τους γιατρούς και για αυτούς που σήμερα υπηρετούν, με θητεία και κατάργηση των ταπεινωτικών συμβάσεων ειδικευμένων με μισθό ειδικευόμενου. Επίσης, διεκδικεί πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για όλους τους γιατρούς του Δημόσιου Συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ