Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Η πάλη των λαών, φραγμός στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία"

Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

"Η κατάσταση που διαμορφώνεται για τη νεολαία της χώρας μας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι βάρβαροι - δολοφονικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού", ήταν το θέμα που συζήτησε χτες το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ στη συνεδρίασή του. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εξελίξεις και την κρισιμότητα της κατάστασης για το λαό και τη νεολαία της χώρας μας, το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε μετά τη συνεδρίασή του την παρακάτω ανακοίνωση:

"Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ διαπιστώνει την επικίνδυνη προοπτική, για τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας της πατρίδας μας, από την απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική επιδρομή εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των Βαλκανικών λαών.

Χαιρετίζει τη μεγαλειώδη αντίδραση του ελληνικού λαού και της νεολαίας, που με τις καθημερινές, μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις του, καταδικάζει το στυγερό έγκλημα που πραγματοποιούν οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος των βαλκανικών λαών και τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε όλη αυτή τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που συνεχίζεται, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, στο πλάι του ΚΚΕ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στο γιγάντωμα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για το σταμάτημα των εγκληματικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, την απεμπλοκή από το έγκλημα, στο οποίο συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση, την υπεράσπιση της Ειρήνης στα Βαλκάνια.

Γνωρίζοντας ότι το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό ποτάμι που έχει πλημμυρίσει ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί κίνδυνο για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, οι ντόπιοι τοποτηρητές τούς διέταξαν και οι υπάλληλοί τους ανταποκρίθηκαν αμέσως. Ετσι άρχισαν οι "συσκέψεις" κυβερνητικών παραγόντων, με δημοσιογράφους, οι "συναντήσεις" του υπουργού Εξωτερικών με καλλιτέχνες, η ΕΥΠ ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ ήρθαν στο φως και κυβερνητικά σενάρια ακόμη και για απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Κανένας δεν είναι σε θέση να "αντιστρέψει" το κλίμα, όσες "συναντήσεις" και "συσκέψεις" και αν πραγματοποιήσει, όσα "άρθρα υποταγής" και αν γράψει, όση παραπληροφόρηση κι αν σερβίρει, δανεισμένη από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό των δολοφόνων. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία του, έχουν αποδείξει άπειρες φορές στο παρελθόν, το αποδεικνύουν και σήμερα, ότι δεν πρόκειται να μετατραπούν σε "αμερικανάκια".

Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ:

Καλεί όλη τη νεολαία να κινητοποιηθεί ακόμη περισσότερο, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά. Ολοι στους δρόμους. Καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις στις πρεσβείες και τα προξενεία των δολοφόνων, στις βάσεις του θανάτου, τους χώρους που η κυβέρνηση Σημίτη έχει παραχωρήσει στον ιμπεριαλιστικό στρατό κατοχής, που είναι έτοιμος να εισβάλει στη Γιουγκοσλαβία. Οι λαοί με την πάλη τους μπορούν να βάλουν φραγμό στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος.

Απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τώρα την παραχώρηση των λιμανιών, των αεροδρομίων, των δρόμων της πατρίδας μας, στα Τάγματα Θανάτου του ΝΑΤΟ, να σταματήσει αμέσως τη λειτουργία των αμερικανικών βάσεων, οι οποίες συμμετέχουν ενεργά στη δολοφονία του γιουγκοσλαβικού λαού.

Προειδοποιεί την κυβέρνηση Σημίτη να μην τολμήσει να στείλει Ελληνες φαντάρους έξω από τα σύνορά μας, ενισχύοντας με τα παιδιά του ελληνικού λαού τις ορδές των δολοφόνων. Οι φτηνές δικαιολογίες περί ανθρωπιστικών αποστολών, δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανένα. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία δεν πρόκειται να ανεχθούν κάτι τέτοιο.

Καλεί τους Ελληνες στρατευμένους,πιστοί στο Σύνταγμα και τον όρκο τους, να αρνηθούν να μετατραπούν σε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, σε δολοφόνους του γιουγκοσλαβικού λαού. Να αρνηθούν να συμμετέχουν στο ελληνικό "τάγμα θανάτου" και στα πλοία, που η κυβέρνηση Σημίτη ετοιμάζεται να στείλει στη Γιουγκοσλαβία. Στο πλάι τους θα βρουν σύσσωμο τον ελληνικό λαό και τη νεολαία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ