Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μιλάει και ο Κουκ!

ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΕΙ,ως υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης (;) Βρετανίας, αυτός ο Ρόμπιν Κουκ. Αφού ο άνθρωπος έχει άλλα ταλέντα, με προφανέστερο αυτό του "κιτρινισμού", όπως αποκαλύφθηκε με τα περί βίλας του Μιλόσεβιτς στην Ελλάδα.

***

Μετά από όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στη Γιουγκοσλαβία αυτό βρήκε να πει; Πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου η πρόσληψή του από τις σκανδαλοθηρικές φυλλάδες της χώρας του.

***

Αν θέλει, βέβαια, μάλλον θα μπορεί να κάνει και διεθνή καριέρα. Κατά πάσα πιθανότητα, το CNN δε θα είχε αντίρρηση να αποκτήσει κι έναν αρσενικό Αμανπούρ.

***

Αλλιώς έχουμε κι εδώ τέτοια ευαγή ιδρύματα, όπου μπορεί στα σίγουρα να καταφύγει...

***

Επί της ευκαιρίας, αν ο Μπλερ είναι η "Φιλιππινέζα" (να μας συγχωρούν οι Φιλιππινέζες, για το νεολογισμό) του Κλίντον, τότε ο Κουκ τι είναι ακριβώς;

***

ΠΡΕΠΕΙ να το παραδεχτούμε αυτές τις μέρες, με την κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία, ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει πολλά, κι έχει δείξει θετικότατα δείγματα...

***

Οτι κι αν κάνει ο ανεκδιήγητος πλέον Σημίτης και οι ακόμα χειρότεροι εκσυγχρονιστές του για να μας πείσουν να αδιαφορήσουμε για το τι συμβαίνει στα Βαλκάνια και να κοιτάξουμε τη δουλίτσα μας και το... χρηματιστήριο, οι Ελληνες τον διαψεύδουν και τον αγνοούν.

***

Μαζί κι όλους τους υποτιθέμενους "δημοσιογράφους", οπαδούς ενός νεοφιλελεύθερου κυνισμού που ως τώρα νόμιζαν ότι εκφράζουν την κυρίαρχη τάση στην ελληνική κοινωνία που πίστευαν ότι έχει χάσει κάθε ευαισθησία.

***

Κάτι τέτοιοι ξεβράζονται κυριολεκτικά, φανερώνοντας ότι η ανοχή των Ελλήνων είναι κάτι που εν τέλει εξαντλείται.

***

ΚΑΙ ΚΑΤΙ τελευταίο. Ορισμένα φασιστοειδή που νομίζουν ότι βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να "σπείρουν" τις εθνικιστικές τους απόψεις, τώρα με τη φασαρία στα Βαλκάνια ας καταλάβουν ότι κάνουν λάθος. Σε άλλη κατεύθυνση βρίσκεται ο προβληματισμός του κόσμου.

***

Ας έχουν και κάτι ακόμη υπόψη τους: Εχουν γνώσιν οι φύλακες...

***

Αν αυτό είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν, ας είναι αυτοί οι μόνοι Ελληνες που καλά θα κάνουν να καθίσουν σπίτι τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ