Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνειδητά ΨΕΜΑΤΑ

"

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους αποσχιστικά κινήματα" και "κατά των ένοπλων ανταρσιών και των πράξεων τρομοκρατίας και βίας". Η δήλωση αυτή, έγινε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη 1999 από τον "εκσυγχρονιστή" πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολογότητα, γύρω από τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος προσωπικά τον αγώνα των Κούρδων και την "προστασία" που είχαν υποσχεθεί στον ηγέτη του PKK Αμπ. Οτσαλάν.

Ο λόγος που θυμηθήκαμε την παραπάνω δήλωση του πρωθυπουργού, δεν είναι κάποια εξέλιξη στο κουρδικό ζήτημα ή κάτι νεότερο σχετικά με τον Οτσαλάν, που συνεχίζει να κρατείται σιδεροδέσμιος στις τουρκικές φυλακές, με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης. Ούτε για να θυμίσουμε την κατάπτυστη θέση του Κ. Σημίτη, που - για να ικανοποιήσει τις αξιώσεις των Αμερικανών - έφτασε στο σημείο να χαρακτηρήσει τον Αμπ. Οτσαλάν και ολόκληρο τον κουρδικό λαό "τρομοκράτη", υιοθετώντας την αντιδραστική θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι λαοί που αγωνίζονται για να αποκτήσουν δική τους πατρίδα είναι "τρομοκράτες" και τα κινήματα που υποστηρίζουν αυτούς τους αγώνες "αποσχιστικά". Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο Κ. Σημίτης δεν υποστηρίζει απλά και μόνο αντιδραστικές θεωρίες και πολιτικές, αλλά είναι και ένας κοινός ψεύτης! Η ίδια η ζωή, απέδειξε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ότι με τη συγκεκριμένη δήλωση (που την έκανε για να αποσείσει τις ευθύνες του για τη σύλληψη του Οτσαλάν από τους Τούρκους), ο Κ. Σημίτης έλεγε συνειδητά ΨΕΜΑΤΑ.

Του λόγου το αληθές, επιβεβαιώνει η στάση του απέναντι στον αγώνα των Κούρδων και στον αγώνα των Αλβανόφωνων του Κοσσυφοπεδίου. Ενώ πριν ένα μήνα ο Κ. Σημίτης καταδίκαζε δημόσια σαν "τρομοκράτη" τον Α. Οτσαλάν και δήλωνε αντίθετος με τα "αποσχιστικά κινήματα" (δηλαδή τους Κούρδους που ζουν διάσπαρτοι στο Ιράκ, την Τουρκία κλπ.), δεν τήρησε την ίδια στάση με τους Αλβανόφωνους κατοίκους και τους ηγέτες τους που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο της Γιουγκοσλαβίας. Ενώ, δηλαδή, πριν ένα μήνα ο πρωθυπουργός έδωσε δείγματα γραφής ότι είναι ενάντια στους Κούρδους και τον αγώνα τους με το επιχείρημα ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι ενάντια στα "αποσχιστικά κινήματα" και τους "τρομοκράτες" (όπως κατά την άποψή του ήταν και ο... Οτσαλάν), τώρα ο Κώστα Σημίτης, όχι μόνο υπερασπίστηκε τους Αλβανόφωνους του Κοσσυφοπεδίου(και τους ηγέτες του λεγόμενου "Απελευθερωτικού Στρατού"), αλλά στηρίζει με λόγια και έργα τις γκανγκστερικές επιθέσεις που γίνονται στη Γιουγκοσλαβία από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Το επιχείρημα που προβάλλει ο Κ. Σημίτης, για να δικαιολογήσει τη στήριξη που προσφέρει στους "ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ" - δηλαδή τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που στηρίζουν ή ανέχονται τους βομβαρδισμούς στο Βελιγράδι την Πρίστινα κλπ. - κινείται στον αστερισμό της λογικής που λέει ότι με τις "βόμβες" προσφέρουν... ανθρωπιστική βοήθεια στους Αλβανόφωνους του Κοσσυφοπεδίου και τιμωρούν τον Μιλόσεβιτς που αντιστέκεται. Το επιχείρημα που προβάλλουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ (με επικεφαλής τον Κλίντον και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες), ότι δηλαδή οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία γίνονται για... ανθρωπιστικούς λόγους και συγκεκριμένα για να αποτραπεί μια "ανθρωπιστική καταστροφή" στο Κοσσυφοπέδιο, είναι πέρα για πέρα κάλπικο. Στην ουσία προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους.

Με τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, οι Αμερικανοί και τα... "Αμερικανάκια" της "νέας τάξης πραγμάτων", θέλουν να δώσουν "μαθήματα υπακοής και υποταγής" όχι μόνο στον Μιλόσεβιτς και τον ατίθασο σέρβικο λαό, αλλά γενικότερα στους λαούς του κόσμου, οι οποίοι αντιστέκονται. Απώτερος στόχος τους, είναι να κάμψουν το ηθικό και των Σέρβων και των Ελλήνων και γενικά των λαών όλου του κόσμου που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην πολιτική του σύγχρονου ραγιαδισμού" και του "σφάξε με Αγά μου ν' αγιάσω".

Ε' όχι. Αυτό δε θα τους περάσει. Δεν πρέπει να τους περάσει. Και δε θα τους περάσει, αν ο ελληνικός λαός - και οι λαοί των υπόλοιπων χωρών του κόσμου - ενώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης στην γκαγστερική επίθεση των ιμπεριαλιστών. Αν δεν αντισταθούμε έγκαιρα, σήμερα, τώρα, στους αμερικανοΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, που γίνονται στα Βαλκάνια, είναι σίγουρο, ότι αύριο οι βόμβες θα χτυπήσουν εμάς και μεθαύριο μια άλλη χώρα.

Λάμπρος ΤΟΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ