Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εθελοτυφλούν

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια", λέει και ξαναλέει ο ανεκδιήγητος Γιώργος Παπανδρέου, υπουργός Εξωτερικών μιας επίσης ανεκδιήγητης κυβέρνησης.

Το επανέλαβε και στη συνάντηση, που είχε με την Μαντλίν Ολμπράιτ, πιστοποιώντας ότι δεν παρεκκλίνει ούτε βήμα από τις επιλογές της "συμμαχίας", σε μια ακόμα επίδειξη δουλοπρέπειας.

Εχουν σκεφτεί, άραγε, ότι, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, δε θα είμαστε το μόνο κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, αλλά ...το μόνο κράτος γενικώς στη Χερσόνησο; Κι αυτό ...υπό αίρεση;

Δε βλέπουν ότι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ ένα στόχο έχουν, να επιβάλουν το χάος; Ενα χάος, στηριγμένο σε εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες ή ποιος ξέρει τι άλλες διαφοροποιήσεις; Και μετά το χάος, η ...τάξη και, στην προκειμένη, η περίφημη Νέα Τάξη;

ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΜΕ τις τελευταίες μέρες για διάφορες διπλωματικές λύσεις, που ετοιμάζονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με πρωτοβουλίες της Γερμανίας ή προθέσεις της Γαλλίας... Καλές προθέσεις, λένε.

Σίγουρα, οι μεγάλοι "σύμμαχοι" του ΝΑΤΟ δεν είναι και τόσο αγαπημένοι, ώστε να συμφωνούν στο χειρισμό του γιουγκοσλαβικού θέματος. Αυτό το ξέρουμε...

Ομως, έχουμε και σαφή δείγματα των επιδιώξεων και της Γερμανίας και της Γαλλίας, ήδη από τον καιρό που διέλυσαν μαζί με τις ΗΠΑ τη Γιουγκοσλαβία... Πείθουν, άραγε, κανέναν ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες στοχεύουν στο να επιτρέψουν στη Γιουγκοσλαβία να λύσει μόνη της όσα προβλήματα έχει στο εσωτερικό της και όλα τα θέματα που την αφορούν; Μάλλον όχι.

Αλλωστε, έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση, οι λύσεις δεν μπορούν παρά να είναι τέτοιες, ώστε να προωθούν ένα από τα δύο συμφέροντα: Η των Ευρωπαίων και των Αμερικανών ή του γιουγκοσλαβικού λαού... Και τα δύο δε γίνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ