Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι "αγάπες" του ανθύπατου Μπερνς

"Είναι προσβλητικό και απαράδεκτο να υποστηρίζει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. Αλβανοί και Σέρβοι πρόσφυγες) έφυγαν λόγω των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ. Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς καθημερινά το CNN και το BBC ή όποιο άλλο μέσο ενημέρωσης... Εγιναν πρόσφυγες γιατί τους έκανε ο σερβικός στρατός. Είναι αισχρό και παράλογο να υποστηρίζει κανείς ότι οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν το κύμα προσφύγων. Νομίζω ότι ο Τύπος έχει την ευθύνη, ειδικά στην Ελλάδα, να πάρει μια πιο αντικειμενική θέση έναντι αυτής της σύγκρουσης". Ετσι κυνικά μιλάνε οι ιμπεριαλιστές! Αυτά τα προσβλητικά και εξοργιστικά για την κοινή νοημοσύνη εκστόμισε από την κυριακάτικη "Καθημερινή" (που ακολουθεί "ΤΟ ΒΗΜΑ" στην προπαγάνδιση της χυδαίας αμερικανονατοϊκής προπαγάνδας και επιχείρησης "πλύσης εγκεφάλων") ο Αμερικανός ανθύπατος στη χώρα μας Ν. Μπερνς, που μας συνιστά να παρακολουθήσουμε τα γνωστά παραρτήματα του Αμερικάνικου Πενταγώνου και της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας, που θεωρεί υποδείγματα ενημέρωσης! Το επόμενο βήμα της πρόκλησης, βεβαίως, έρχεται φυσιολογικά: "Ελπίζω, λέει, ότι όταν ο ελληνικός λαός σκεφθεί τι ακριβώς έχει γίνει εδώ και όταν τα (ελληνικά εννοείται) μέσα ενημέρωσης του επιτρέψουν να έχει αντικειμενική ενημέρωση, τότε θα αντιληφθεί ότι αυτό που έκανε το ΝΑΤΟ ήταν ηθικά σωστό και προς το στρατηγικό συμφέρον όλων των ΝΑΤΟικών χωρών"!

Αν όλα τα παραπάνω δεν ήταν τόσο προκλητικά επικίνδυνα, κυρίως, για το πνεύμα που αποπνέουν, τόσο ανόητα που είναι, θα μπορούσαν να αποτελούν, απλώς, ένα δείγμα της ιμπεριαλιστικής διαστροφής και συνάμα γελοιοποίησής τους! Ομως, καθώς πρόκειται για την επίσημη προπαγάνδα, πάνω στην οποία βασίζεται όλη η αμερικανονατοϊκή μηχανή για να δικαιολογήσει τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς που σκορπίζουν τον όλεθρο δίπλα μας, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Μας ζητούν, λοιπόν, να... σκεφθούμε και να παραδεχθούμε τι;

Να παραδεχθούμε ότι οι ΝΑΤΟικές βόμβες από ανθρωπισμό ισοπεδώνουν ιστορικά κτίρια και κατοικίες στο Βελιγράδι, στην Πρίστινα και όπου αλλού στο γιουγκοσλαβικό έδαφος. Οτι από "ανθρωπιστικά" κίνητρα καταστρέφουν ιστορικά σύμβολα, γέφυρες, πολιτιστικά μνημεία, κάθε οικονομική υποδομή του γιουγκοσλαβικού λαού, εργοστάσια παραγωγής πλυντηρίων, αυτοκινήτων, τροφίμων, φαρμακοβιομηχανίες, διυλιστήρια και άλλα τέτοια. Να παραδεχθούμε, δηλαδή, πως οι βόμβες τους που χτυπούν "επιλεγμένους" ανθρώπινους και υλικούς στόχους και σκοτώνουν αθώους μέσα σε επιβατικά τρένα, είναι "ανθρωπιστικές" και σκοτώνουν τα παιδιά του γιουγκοσλαβικού λαού για τα ανθρώπινα δικαιώματα! Βεβαίως, τα δικαιώματα που προσδιορίζει "το στρατηγικό συμφέρον όλων των ΝΑΤΟικών κρατών", όπως τόσο ωμά και κυνικά προβάλλει.

Απαιτεί λοιπόν, αυτός ο κ. Μπερνς, να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός ότι "είναι προσβλητικό και απαράδεκτο" να διαπιστώνουμε ότι οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει το κύμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων! Λες και οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που ξεσπιτώθηκαν, δεν έγιναν πρόσφυγες, τώρα ακριβώς που οι ΝΑΤΟικές βόμβες ισοπεδώνουν στην Πρίστινα και άλλες πόλεις, τα σπίτια τους...

Κατανοητές, λοιπόν, οι αγάπες του Αμερικανού ανθύπατου Μπερνς για το CNN και το BBC που προβάλλουν, απλώς, τις οδηγίες του αμερικανικού Πενταγώνου και της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας για να εξωραϊζουν τους "ανθρωπιστικούς" ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς... Ωστόσο, δεν πρόκειται μόνον για τις αισχρές ψευτιές των ΝΑΤΟικών και για τον κυνισμό με τον οποίο αυτές εκστομίζονται. Η πρόκληση που απευθύνει ο Αμερικανός ανθύπατος προς την ελληνική κοινή γνώμη (που "δεν μπορεί να σκεφθεί σωστά", σαν αμερικανάκι δηλαδή... ) και τα ελληνικά ΜΜΕ, έχει διπλή κατεύθυνση. Και όσον αφορά τα ελληνικά ΜΜΕ, τη συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι υπόθεση των ίδιων των δημοσιογράφων - και των συλλογικών τους οργάνων ασφαλώς... - να απαντήσουν με την καθημερινή πρακτική τους, αντιστεκόμενοι στον ιμπεριαλισμό της πληροφόρησης που επιβάλλει η ΝΑΤΟική πολεμική προπαγάνδα. Αλλά και καταγγέλλοντας τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και κατά των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης στη Γιουγκοσλαβία. Κάτι που έχει στόχο να εμποδίσουν την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τα εγκλήματα που διαπράττονται από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Αυτό που, δυστυχώς, φοβάται και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων που ζητά - όπως και ο Μπερνς... - από τα ελληνικά ΜΜΕ να υποταχθούν στην πολεμική προπαγάνδα του ΝΑΤΟ και να μην είναι φιλοσερβικά!

Αλλά τα πράγματα είναι ακόμα σοβαρότερα με την κυβέρνηση. Γιατί δε θα διανοούνταν κανένας Μπερνς να συμπεριφέρεται ως επικυρίαρχος, αν η ίδια η κυβέρνηση δε συμπεριφερόταν ως υποτελής. Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε δεχόταν τις προσβολές και τις "υποδείξεις" των Αμερικάνων γκαουλάιτερς για το πώς πρέπει να ποδηγετηθούν τα ελληνικά ΜΜΕ. Κι αν δεν έσπευδε η κυβέρνηση με τη σειρά της να "υποδείχνει" πώς πρέπει να παρουσιάζουν τις εξελίξεις με τη ΝΑΤΟική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα μας! Το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με τη φίμωση των κρατικών - και όχι μόνον - ραδιοτηλεοπτικών μέσων, επιδιώκει να κρύψει και τις δικές της πομπές και να καλύψει τη συμμετοχή της στο αμερικανονατοϊκό έγκλημα, δεν την απαλλάσσει από τις επιπρόσθετες ευθύνες: ότι μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ και του κάθε Μπερνς.

Ας είναι βέβαιοι όλοι, από τον Μπερνς και τα αφεντικά του ως την κυβέρνηση Σημίτη και τα αφεντικά της ΕΕ, ότι ο ελληνικός λαός δεν υποτάσσεται όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης κι αν φιμώσουν, είτε εξαγοράσουν με όποιον τρόπο. Το πνεύμα αντίστασης που κυριαρχεί στον ελληνικό λαό δεν είναι απλώς, συναισθηματικό όπως θέλουν να το υποβαθμίζουν. Είναι βαθιά αντιιμπεριαλιστικό - αντιαμερικάνικο και έχει τις ρίζες του στην ιστορία και στους αγώνες του ελληνικού λαού, πλάι σ' όλους τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Και μένει στον ελληνικό λαό να το δείχνει καθημερινά στους δρόμους του αγώνα. Γιατί, εκτός των άλλων, η υπόθεση του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία είναι και δική μας υπόθεση.

Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ

Απαιτεί λοιπόν, αυτός ο κ. Μπερνς να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός ότι "είναι προσβλητικό και απαράδεκτο" να διαπιστώνουμε ότι οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει το κύμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων! Λες και οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που ξεσπιτώθηκαν, δεν έγιναν πρόσφυγες, τώρα ακριβώς που οι ΝΑΤΟικές βόμβες ισοπεδώνουν στην Πρίστινα και άλλες πόλεις τα σπίτια τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ