Τετάρτη 14 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα 'ρθει νέα Νυρεμβέργη!

υμπληρωματικές ζημιές"! Είναι η ορολογία που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ, όταν καλείται να μιλήσει για τα θύματά του...

Το τρένο που χτύπησαν προχτές οι βόμβες του Κλίντον ήταν μια "συμπληρωματική ζημιά". Οι δέκα άνθρωποι, που βρήκαν φρικτό θάνατο, που έγιναν "ένα" με τις λιωμένες από τους πυραύλους λαμαρίνες της αμαξοστοιχίας, οι δεκάδες που τραυματίστηκαν, πέφτοντας μαζί με τα βαγόνια στις χαράδρες, το δεκάχρονο παιδί, που πριν κλείσει για πάντα τα μάτια του κοιτούσε από τα παράθυρα του τρένου τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ να παρακολουθούν και να στοχεύουν την αμαξοστοιχία, όλοι αυτοί, δεν είναι παρά "συμπληρωματικές ζημιές"! Κάτω από αυτές τις "συμπληρωματικές ζημιές", υπάρχει η υπογραφή του Κ. Σημίτη...

Το ΝΑΤΟ μίλησε πάλι για "λάθος"... Πόσο "λάθος" μπορεί να κάνει κάποιος που "βολτάρει" με το αεροπλάνο του, μια και δυο φορές, μέρα μεσημέρι, πάνω από ένα τρένο; Που το στοχεύει με τέτοια ακρίβεια, ώστε ο πύραυλός του να κάνει συντρίμμια σίδερα και ψυχές, περνώντας από τη μια και βγαίνοντας από την άλλη άκρη του τρένου; Αυτό το "λάθος" ήταν αντάξιο με εκείνο που έγινε πριν 50 τόσα χρόνια. Στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

***

"Συμπληρωματικές ζημιές"! Προχτές, την ίδια σχεδόν ώρα που ο "ανθρωπισμός" του ΝΑΤΟ τίναζε στον αέρα μια αμαξοστοιχία γεμάτη αμάχους, στον εθνικό δρόμο της Σερβίας δυο ακόμη ...εχθροί της ανθρωπότητας τιμωρούνταν παραδειγματικά. Εναν ανδρόγυνο Σέρβων, που κινούνταν με το αυτοκίνητό τους στον εθνικό δρόμο, μέρα μεσημέρι, δέχτηκαν πύραυλο από ΝΑΤΟικό βομβαρδιστικό! Κομμάτια και θρύψαλα.

Οι "ελεύθεροι σκοπευτές" του Μπλερ, του Σρέντερ, του Ζοσπέν και του Ντ' Αλέμα βρήκαν πάλι το στόχο τους. Πρόσθεσαν δυο ακόμα "συμπληρωματικές ζημιές" στο ενεργητικό τους. Κάτω και από αυτές τις "συμπληρωματικές ζημιές", κάτω και από αυτόν τον ...εξέχουσας σημασίας "στρατιωτικό στόχο" του ανδρόγυνου των Σέρβων, που βομβαρδίστηκαν (!) εντός του αυτοκινήτου τους που εκινείτο επί της εθνικής οδού, υπάρχει η υπογραφή του Κ. Σημίτη...***

Μια μέρα πριν, πριν οι δολοφόνοι του λαού της Σερβίας βομβαρδίσουν την ίδια τους τη μάσκα, τη μάσκα του ειδεχθούς ιμπεριαλιστή εγκληματία, τη μάσκα του σαδιστή κανίβαλου με την οποία περιφέρονται στις συναθροίσεις της συμμορίας του θαΝΑΤΟυ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα παραχωρούσε συνέντευξη στην "Καθημερινή". Την ώρα που το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε το τρένο των αμάχων, οι Ελληνες αναγνώστες είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τον κ. Μπερνς να δηλώνει, μιλώντας εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, πως "έχουμε την ηθική με το μέρος μας"!

Την ώρα, που οι κατ' εξακολούθηση φονιάδες εκτόξευαν βόμβες εναντίον αυτοκινήτων (!) στους δρόμους της Σερβίας, ο κ. Μπερνς απαντούσε ως εξής, όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνησή του είναι ικανοποιημένη από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης: "Ναι, είμαστε. Πολύ. Είχαμε πολύ στενή σχέση με την Ελλάδα από την αρχή αυτής της σύρραξης και είμαστε ικανοποιημένοι που η Ελλάδα πληρεί τις ΝΑΤΟικές της υποχρεώσεις. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τη στάση της Ελλάδας"...

***

Αυτά συμβαίνουν στον κόσμο, σχεδόν πέντε δεκαετίες από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτά συμβαίνουν στον κόσμο, σχεδόν 5 ώρες δρόμο πιο πάνω από τα σπίτια μας.

Στο μεταξύ, οι δολοφόνοι συνεχίζουν το έγκλημα. Οι ορδές της κτηνωδίας σαρώνουν κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρώπινης συνύπαρξης. Οι "έξυπνες" βόμβες τους στραπατσάρουν δικαιώματα και ελευθερίες. Οι "έξυπνες" βόμβες τους κόβουν και ράβουν τον πλανήτη στα μέτρα του ανθρωποφάγου ιμπεριαλισμού.

Κι όμως! Αυτή η - νέα - πολιορκία της ανθρωπότητας δε θα κρατήσει πολύ. Τα "αόρατα" βομβαρδιστικά του Κλίντον, που εκτελούν τόσο φανερά και τόσο ψυχρά αμάχους επιβάτες τρένων, θα έχουν την ίδια τύχη με τις φάλαγγες της Βέρτμαχτ του Χίτλερ. Οι λαοί θα βρεθούν - και πάλι - ενώπιοι ενωπίοις με τους σφαγιαστές τους. Τότε, πριν από 55 χρόνια, οι "συμπληρωματικές ζημιές" των "Ες - Ες" αποτιμήθηκαν στη Νυρεμβέργη. Ας θυμούνται ορισμένοι το εξής: Μαζί με τους πρωταγωνιστές της φρικαλεότητας του ναζισμού, στη δίκη της Νυρεμβέργης, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν και οι συνεργάτες των εγκληματιών.

***

Οσο για το τώρα, για το σήμερα, αυτό που τελικά "οργώνουν" τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ, είναι το έδαφος για την προετοιμασία μιας νέας δίκης κατά των διεθνών δολοφόνων. Οι λαοί θα την επιβάλουν και αυτή τη δίκη. Αργά ή γρήγορα, οι λαοί, σταθμίζοντας τις νέες "συμπληρωματικές ζημιές" του ΝΑΤΟ, θα επιβάλουν και την καταδίκη των εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας.

Στο μεταξύ, οι Κλίντον, Μπλερ, Σρέντερ, Ζοσπέν και Ντ' Αλέμα, με την υπογραφή και του Κ. Σημίτη, συνεχίζουν το μακελειό στη Γιουγκοσλαβία. Συνεχίζουν να βομβαρδίζουν σε έναν πόλεμο, που η ηθική του είναι ίδια, είτε όταν τα αεροπλάνα τους στοχεύουν τρένα, είτε όταν στοχεύουν βιομηχανίες γεμάτες εργάτες, όπως η "Ζάσταβα", είτε όταν στοχεύουν σπίτια, αεροδρόμια, στρατόπεδα.

Η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ λυσσομανά. Και είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να το πούμε: Οσο περισσότερες βόμβες πέσουν στη Σερβία, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες, η νέα δίκη της Νυρεμβέργης να στηθεί στο Βελιγράδι!

Ας θυμούνται ορισμένοι το εξής: Μαζί με τους πρωταγωνιστές της φρικαλεότητας του ναζισμού, στη δίκη της Νυρεμβέργης δικάστηκαν και καταδικάστηκαν και οι συνεργάτες των εγκληματιών

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ