Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στρατός του ΝΑΤΟ ο ελληνικός στρατός!

"Οποιος υπηρετεί στον ελληνικό στρατό, υπηρετεί σε στρατό κράτους - μέλους του ΝΑΤΟ και αυτό πρέπει να το γνωρίζει. Τελεία και παύλα"!

Ιδού το μεγαλείο των απογόνων εκείνων, που, πριν 50 χρόνια, έδειχναν στον Βαν Φλιτ τους Ελληνες φαντάρους και αναφωνούσαν: "Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας"!

Ιδού η δήλωση, στην οποία προέβη χτες στο "Ρ" ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος χτες το πρωί είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρυχτεί λιποτάκτης (!) ο ένστολος πολίτης του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος αρνείται να συμμετάσχει στις πολεμικές βαρβαρότητες του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας.

"Θα κηρυχτεί λιποτάκτης", ήταν η θέση και του εν λόγω κυβερνητικού αξιωματούχου, μιλώντας στην εφημερίδα!

Δε συμμετέχει...

Οσον αφορά την επίσημη θέση της κυβέρνησης, διατυπώθηκε κατά τη χτεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, από τον Δ. Ρέππα. Οταν, λοιπόν, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον στρατευμένο νέο, που αρνείται να συμμετάσχει στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Σερβίας, ο Δ. Ρέππας επιδόθηκε αρχικά σε μια ...ακαδημαϊκού τύπου ανάλυση περί του τι σημαίνει στράτευση: "Πρώτα απ' όλα - είπε - όσοι υπηρετούν τη θητεία τους, έχουν διαθέσει, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπακούουν στις οδηγίες και τις εντολές των ανωτέρων τους, γιατί αλλιώς δεν είναι δυνατό να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει στρατός σε μια χώρα"...

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη σε μια δήλωση - που προφανώς αποτέλεσε "τυφλοσούρτη" για την ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με την υπογραφή του ΓΕΝ - σύμφωνα με την οποία "το αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" θα αντικαταστήσει το αντιτορπιλικό "ΚΙΜΩΝ", που για αρκετά χρόνια πλέει σ' αυτήν την περιοχή της Μεσογείου, στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, μαζί με άλλα ΝΑΤΟικά πλοία". Κατά τον Δ. Ρέππα, "δε συμμετέχει το πλοίο σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας", αλλά "η παραμονή του εκεί εντάσσεται στο πλαίσιο της εκεί παρουσίας ναυτικής ΝΑΤΟικής δύναμης και έχει εκπαιδευτικούς σκοπούς και μόνο"!

Συνεπώς, κατά την κυβέρνηση, "δε δικαιολογείται αυτή η αντίδραση" (σ.σ.: του ναύτη του "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ).

"Θα κηρυχτεί λιποτάκτης"!

Φυσικά, ο Δ. Ρέππας δεν περιορίστηκε στα παραπάνω, αφού λίγο αργότερα τόλμησε να εκστομίσει την απειλή ότι ο στρατευμένος νέος θα κηρυχτεί λιποτάκτης, αν δεν αποδεχτεί τη συμμετοχή του στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ.

"Δεν είναι δυνατόν ο οπλίτης, ο ναύτης, ο σμηνίτης να διαπραγματεύεται κάθε φορά με την ηγεσία, δηλαδή με την πατρίδα, το πώς θα προσφέρει τις υπηρεσίες του", ισχυρίστηκε ο Δ. Ρέππας, παρερμηνεύοντας την ουσία των γεγονότων για να καταλήξει στην ακόλουθη δήλωση, όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει η κυβέρνηση, εφόσον ο ναύτης εμμείνει στην άρνησή του: "Θα ισχύσει αυτό, το οποίο προβλέπει ο Στρατιωτικός Κώδικας. Νομίζω ότι στην περίπτωση αυτή θα θεωρηθεί λιποτάκτης", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ