Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και γυναίκες θα υπηρετούν στα πολεμικά πλοία

Οι στρατευμένες εθελόντριες γυναίκες θα μπορούν να υπηρετούν ακόμη και σε μάχιμες θέσεις του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατέθεσε για έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος.

Ετσι, το υπουργείο Αμυνας κάνει άλλο ένα βήμα για τη στράτευση των γυναικών κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ. Μέχρι τώρα οι στρατευμένες εθελόντριες γυναίκες της χώρας μας που υπηρετούσαν στο Πολεμικό Ναυτικό, απασχολούνταν σε διάφορες θέσεις μόνο στην ξηρά, όπως διοικητικό, νοσηλευτικό προσωπικό, οικονομικές, ιατρικές υπηρεσίες κλπ. Ωστόσο, με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος οι γυναίκες θα μπορούν πλέον να υπηρετούν σε όλα τα πολεμικά πλοία ανεξαρτήτως τύπου και όχι όπως γίνονταν μέχρι σήμερα σε υπηρεσίες της ξηράς.

Με το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αποτελείται από ένα άρθρο, τροποποιείται προηγούμενο ΠΔ που καθόριζε τις ειδικότητες των στρατεύσιμων γυναικών και εθελοντριών σχετικά με τη στράτευσή τους στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ως θέσεις μάχης στο Πολεμικό Ναυτικό θεωρούνται ανεξαιρέτως όλα τα πολεμικά πλοία.

Τα πρώτα πλοία που θα επανδρωθούν από γυναίκες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι φρεγάτες "Κουντουριώτης", "Αιγαίο", "Ανδρίας", "Ναυαρίνο" και το εκπαιδευτικό πλοίο "Αρης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ