Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Ολοι στο δρόμο ενάντια στους ιμπεριαλιστές

Στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ. το μεγάλο ραντεβού της αξιοπρέπειας και του αγώνα ενάντια στους φονιάδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Προσυγκέντρωση της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" στα Προπύλαια στις 6 μ.μ. Πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Αλλο ένα μεγάλο συλλαλητήριο - καρφί στην καρδιά των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και όσων συμπράττουν και συναινούν στο νέο αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων ενάντια στον πόλεμο, σήμερα Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα,ενώ θα ακολουθήσει και πορεία που θα καταλήξει στην αμερικανική πρεσβεία.

Η Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης,δεκάδες εργατικά συνδικάτα, δήμοι καθώς και κοινωνικοί και καλλιτεχνικοί φορείς, συνεχίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Το πρώτο, μετά το Πάσχα, μεγάλο ραντεβού της αγωνιζόμενης Αθήνας και του Πειραιά, των εργαζομένων που δεν υποτάσσονται στη "νέα τάξη πραγμάτων" και δε συναινούν στα εγκλήματά της ενάντια στην ανθρωπότητα, είναι σήμερα στο Σύνταγμα.

Στο δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας, στην παλλαϊκή απαίτηση να μη βγει κανένας φαντάρος έξω από τα ελληνικά σύνορα, να ανακληθεί η αποστολή του αντιτορπιλικού "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", που ετοιμάζεται για την Αδριατική, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της κυβέρνησης στα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Ο λαός και η νεολαία παλεύουν για να επιβάλουν τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, για να φύγουν το ΝΑΤΟ και οι συν-εγκληματίες Ευρωπαίοι από τα Βαλκάνια. Για να σταματήσουν να δολοφονούν αθώους αμάχους, όπως ψυχρά και προγραμματισμένα έκαναν προχτές χτυπώντας το τρένο. Για να σταματήσουν τη γενοκτονία των βαλκανικών λαών όπως έχουν σχεδιάσει τα επιτελεία τους και με πλήρη αφοσίωση εκτέλεσαν χτες οι πιλότοι τους θερίζοντας 70 πρόσφυγες.

Αυτό το μήνυμα θα δονήσει σήμερα και πάλι τους δρόμους της Αθήνας, με τη μεγάλη διαδήλωση που θα καταλήξει για άλλη μια φορά στη μισητή πρεσβεία των Αμερικανών φονιάδων.

Η νεολαία όλο το τελευταίο διάστημα, από την πρώτη κιόλας μέρα των γκανγκστερικών βομβαρδισμών στη Σερβία, βρέθηκε και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης. Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" θα δώσει και πάλι το δυναμικό της "παρών" με προσυγκέντρωση στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Οι διοργανωτές

Το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνουν οι εξής φορείς:

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας,οι Δήμοι Καισαριανής, Ταύρου, Περάματος, Βύρωνα, Πετρούπολης,"Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα",Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΓΑ, Ομοσπονδία Φαρμάκου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Ομοσπονδία Οικοδόμων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), Σωματείο Εργαζομένων ΙΒΣΑ (Βρεφονηπιακοί σταθμοί), Σωματείο Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας και Δέρματος, Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, ΕΤΜΟΑ - ΥΠΕΧΩΔΕ, Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας, Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνδικάτο Ξύλου, Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων, Συνδικάτο Φαρμακεργατών, Συνδικάτο Φαρμακοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Λιθογράφων, Σύλλογος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών, Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων, Συνδικάτο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, Συνδικάτο Τράπεζας NAT WEST, Σύλλογοι Νοσηλευτών τριών Δημόσιων Νοσοκομείων, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καματερού - Πετρούπολης, Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιών Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, Σύνδεσμος Ελλήνων Ηθοποιών, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Σύνδεσμος Διάδοσης Δημοτικών Χορών και Τραγουδιών.

Ακόμα συμμετέχουν από τους φορείς του Πειραιά:

Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Αγωνιστικές Δημοτικές Κινήσεις, 7 Γυναικείοι Σύλλογοι του Πειραιά, 22 Εργατικά και Συνταξιουχικά Σωματεία, Παραρτήματα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, Δικηγορικός Σύλλογος, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων του Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση(2007-03-15 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αθήνα(2007-03-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-03-20 00:00:00.0)
Καλούν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια της ΕΕΔΥΕ(2004-03-19 00:00:00.0)
Καλούν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια της ΕΕΔΥΕ(2004-03-18 00:00:00.0)
Εκατοντάδες μαζικοί φορείς και προσωπικότητες οι διοργανωτές(1999-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ