Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρηνικό "όπλα" κατά των καρδιακών νοσημάτων

Με τη βοήθεια της πυρηνικής καρδιολογίας τα καρδιακά νοσήματα θα εντοπίζονται στο πρώτο τους στάδιο και θα μπορούν να αντιμετωπιστούν πολύ πιο εύκολα, αφού οι καρδιολόγοι θα γνωρίζουν με ακρίβεια πώς θα εξελιχθεί η νόσος, πόσο θα βοηθήσει μια επέμβαση αλλά και αν ο ασθενής κινδυνεύει από σοβαρότερες επιπλοκές.

Τα σημαντικά αυτά στοιχεία ανακοινώθηκαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πυρηνικής Καρδιολογίας, που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 21 Απρίλη στην Αθήνα με τη συμμετοχή 1.500 επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο.

Οπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη, οι καρδιολόγοι, χάρη στην πυρηνική καρδιολογία, έχουν πλέον τρία ισχυρά "όπλα" στη "μάχη" με τη στεφανιαία νόσο. Το πιο πρόσφατο όπλο της πυρηνικής καρδιολογίας είναι η κάμερα ποζιτρονίου. "Πρόκειται για μια εξέταση με την οποία ο γιατρός παίρνει μια πλήρη εικόνα της κατάστασης της καρδιάς και των λειτουργιών της, σε βαθμό που μέχρι πριν δε φανταζόμασταν. Ετσι, διαπιστώνεται με ακρίβεια αν το μυοκάρδιο είναι βιώσιμο ή όχι και με τη γνώση αυτή μπορεί να πάρει τη σωστή απόφαση για το αν ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε εγχείρηση, σε μεταμόσχευση ή απλά σε φαρμακευτική αγωγή", τονίστηκε στη συνέντευξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ