Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΝΑΥΠΛΙΟ
Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία!

"Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία", "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Αυτά τα συνθήματα δόνησαν χτες αργά το απόγευμα τους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, όπου χιλιάδες φιλειρηνιστές απαίτησαν και πάλι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Και πρέπει εδώ να σημειωθεί πως το πάθος και η οργή των διαδηλωτών - και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που προηγήθηκε - είχαν χτες άλλη ένταση, μετά την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας δεκάδων προσφύγων στη γειτονική χώρα...

Από νωρίς χτες το απόγευμα γέμισε η πλατεία 23ης Μάρτη από χιλιάδες φιλειρηνιστές πολίτες της Καλαμάτας, οι οποίοι για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας. Με τους γνωστούς στόχους κρεμασμένους στα στήθη τους οι Καλαματιανοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο σερβικό λαό και απαίτησαν να παύσουν τώρα οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ.

Κεντρική ομιλήτρια της συγκέντρωσης ήταν η Γιώτα Τσιπιανίτη,γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης, η οποία μεταξύ άλλων ζήτησε να μη φύγει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω απ' τα σύνορά μας.

Μάλιστα, λίγο αργότερα διαβάστηκε η επιστολή του ναύτη Νίκου Γαρδίκη, ο οποίος αρνήθηκε να ακολουθήσει το πλοίο στην Αδριατική. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν και εκπρόσωποι απ' το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και από τη "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση". Ακολούθησε μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ναύπλιο

Μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο - το πέμπτο στη σειρά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία - έγινε χτες στο λιμάνι του Ναυπλίου, ενώ ακολούθησε και μεγάλη αντιπολεμική συναυλία. Ο λαός της Αργολίδας για μια ακόμα φορά απαίτησε - μεταξύ άλλων - να σταματήσει εδώ και τώρα ο βρώμικος πόλεμος, να μη φύγει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα και να ανακαλέσει η ελληνική κυβέρνηση την υπογραφή της από τη συμφωνία της επιδρομής. Παράλληλα, όλοι οι φιλειρηνιστές του νομού έκλεισαν το επόμενο ραντεβού για αύριο, όπου στις 8 το απόγευμα θα γίνει στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Αργος νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ