Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Συνεχίζονται και κορυφώνονται οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις

Συνεχίστηκαν και χτες οι διαδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο εναντίον των όλο και πιο βάρβαρων βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, ενώ αποκορυφώνονται οι προετοιμασίες για το διεθνές συλλαλητήριο κατά του πολέμου, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (17/4).

Στη Σουηδία και συγκεκριμένα στη Στοκχόλμη,στο Χέλσινμποργκ,στο Γκόθενμπεργκ και το Μάλμοε,οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι καθημερινές, με τη συμμετοχή Σέρβων μεταναστών, αλλά και απλών πολιτών. Στη Μαδρίτη και τη Σεβίλλη της Ισπανίας,μετά από πρωτοβουλίες της Ενωμένης Αριστεράς και του κινήματος ειρήνης, οι διαδηλώσεις έχουν επίσης προσλάβει μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα. Στην Ολλανδία,αξιοσημείωτες ήταν οι διαδηλώσεις στο Μάαστριχτ και το Αμστερνταμ.

Στο μεταξύ, προετοιμάζεται με έντονους ρυθμούς η διεθνής κινητοποίηση του Σαββάτου.

Ηδη, έχει ανακοινωθεί ότι πρόκειται να υπάρξουν κινητοποιήσεις:

- Στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

- Στο Παρίσι της Γαλλίας.

- Στο Ουίνιπεγκ,στη Βικτόρια,στο Βανκούβερ,στο Σέλτσελτ,στο Μόντρεαλ,στο Σέρμπρουκ,στην Οττάβα,στο Τορόντο και στο Κίτσενερ του Καναδά.

- Στο Οσλο,στο Τρόντχαϊμ,στο Μπέργκεν και στο Τρόμσο της Ολλανδίας.

- Στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

- Στη Βόννη,στο Βερολίνο,στη Στουτγκάρδη,στη Νυρεμβέργη,στη Φρανκφούρτη,στο Μόναχο,στο Σβερίν,στο Ροστόκ,στο Οφενμπαχ και δεκάδες άλλες πόλεις της Γερμανίας.

- Στη Ρώμη,στο Αβιάνο,στο Μιλάνο,στο Τορίνο και δεκάδες άλλες πόλεις της Ιταλίας.

- Σε 100 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ,όπου αναμένεται να συμμετάσχουν εκατομμύρια κόσμου.

Για σήμερα και αύριο, είναι προγραμματισμένες, σε διαφορετικές περιοχές των ΗΠΑ, πορείες διαμαρτυρίας, αλλά και ομιλίες διακεκριμένων ανθρώπων της διανόησης. Ομιλίες γίνονται κάθε μέρα σε πολλά πανεπιστήμια, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, πολιτικών προσωπικοτήτων και εκπροσώπων προοδευτικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών κινημάτων.

Παράλληλα, για τις 24 Απρίλη, έχουν προγραμματιστεί γιορταστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, για την επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Και μπορεί μέσα σε κάποιες αίθουσες να γλεντούν και να χαίρονται οι φονιάδες των λαών, έξω απ' αυτές όμως, χιλιάδες αδιαπραγμάτευτοι απλοί άνθρωποι θα προετοιμάζουν το έδαφος μιας άλλης υποδοχής προς τους δυνάστες του πλανήτη μας. Και αυτό το συλλαλητήριο - αντιδιαδήλωση, αναμένεται να έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ