Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Ο UCK θυγατρική της επιχείρησης φρικαλεοτήτων του ΝΑΤΟ
  • Επέκταση του "βρώμικου πολέμου" με όχημα τον UCK
  • Η επικίνδυνη τόνωση των σχεδίων της "Μεγάλης Αλβανίας"
  • Ο τρόμος του πολέμου χτυπά την πόρτα της ΠΓΔΜ;

Αυτός ο πόλεμος έχει προκαλέσει την κατάρρευση πολλών μύθων, ενώ οι μάσκες πλέον έχουν πέσει οριστικά. Τα "παράδοξα" που συνθέτουν το τρομακτικό σκηνικό συνεχίζονται: Οι μη-κυβερνητικές "ανθρωπιστικές" οργανώσεις αποτελούν τον προπομπό, τον εκπρόσωπο Τύπου, αλλά κυρίως το μέσο του ΝΑΤΟ για να στηρίξει τις "κατηγορίες δαιμονοποίησης". Ενα "απελευθερωτικό κίνημα" υιοθετείται, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, ενισχύεται, τρέφεται, πληρώνεται από τα "μεγάλα συμφέροντα" και τις "εντολοδόχους χώρες". Η "διαχείριση των φρικαλεοτήτων" έχει γίνει σόου, ενώ οι "μαχητές" του UCK παρουσιάζονται ως άγιοι, ήρωες που διεξάγουν έναν άνισο (;) πόλεμο κατά του τελευταίου "κομμουνιστή δικτάτορα".

Η "διαχείριση φρικαλεοτήτων" λειτουργεί άψογα μέχρι στιγμής, αλλά χρειάζεται ακόμα μία μεγαλύτερη παραπληροφόρηση στα θέματα που είναι υπό αμφισβήτηση, αλλά και για το περιεχόμενο αυτών των ενεργειών που λαμβάνονται και θα ληφθούν μελλοντικά. Η "δαιμονοποίηση" του Μιλοσέβιτς νομιμοποίησε τους βομβαρδισμούς για "ανθρωπιστικούς λόγους". Βέβαια, κανείς δε μιλά για την επιχείρηση εξόντωσης που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη όχι κατά του Μιλόσεβιτς, αλλά κατά του σερβικού λαού. Μία εξόντωση φυσική, αφού κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους από τις βόμβες των γερακιών, αλλά και μία "αργή και βασανιστική" που θα έρθει, όταν και αν ποτέ σταματήσουν οι άνανδρες επιθέσεις, αφού τα εργοστάσια, τα σπίτια, τα διυλιστήρια αποτελούν όχι τους "προσωπικούς πόρους" του Μιλοσέβιτς, αλλά ΟΛΟΥ του γιουγκοσλαβικού λαού.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη "βία του πολέμου" δόθηκε, αλλά επειδή κανένας πόλεμος δεν κερδίζεται από αέρος, πρέπει να νομιμοποιηθεί ένας "στρατός" που δε θα είναι του ΝΑΤΟ - το Βιετνάμ εξακολουθεί να καταδιώκει τα όνειρα των "υπηκόων του ηγεμόνα" - αλλά θα αποτελεί τη δύναμη κρούσης. Δεν είναι άλλος από τον UCK, ένας στρατός που έκανε την παρθενική του εμφάνιση το 1992 στα εδάφη της ΠΓΔΜ. Στόχος του, η ενοποίηση όλων των εδαφών των Αλβανών, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσόβου, η μισή ΠΓΔΜ αλλά και η Τσαμουριά, κοινώς ο νομός Θεσπρωτίας... και οι "ανθρωπιστές" Δυτικοί ξέχασαν το χαρακτηρισμό "τρομοκράτες", ξέχασαν ότι τους συνέδεαν με τους φανατικούς μουσουλμάνους - ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός των ΗΠΑ - ξέχασαν τα εντάλματα της Ιντερπόλ για ηγετικά στελέχη του UCK που διώκονται με κατηγορίες λαθρεμπορίας ναρκωτικών, όπλων, αλλά και για δολοφονίες. Τα ξέχασαν γιατί έτσι τους βολεύει. Να υπάρχει στρατιωτική δράση και μάχες και την ίδια ώρα να ξεδιπλώνονται οι "διπλωματικές πρωτοβουλίες".

Ολα για τον "ιερό σκοπό"

Ασχέτως πώς ακριβώς θα τους χρησιμοποιήσουν τώρα ή και στο μέλλον, το έργο της στρατολόγησης, του εφοδιασμού, της εκπαίδευσης δεν πρέπει να σταματήσει. Ετσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες ο Γερμανός υπουργός Αμυνας, Ρούντολφ Σάρπινγκ,κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων της Βουλής, ο "Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου" (UCK) αγόρασε οπλισμό και πυρομαχικά βάρους 300 τόνων και προετοιμάζει τη μεταφορά τους από το έδαφος της Αλβανίας στο Κοσσυφοπέδιο. Τα στοιχεία του Σάρπινγκ προέρχονται από τη γερμανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ΜΑD, ενώ στα στρατόπεδα εκπαίδευσης του UCK βρίσκονται περίπου 1.500 νέοι εθελοντές Κοσσοβάροι από δυτικοευρωπαϊκές χώρες που αναμένουν και αυτοί να προωθηθούν στο Κοσσυφοπέδιο... Η εκτίμηση του Σάρπινγκ είναι ότι πρόκειται για "αμυντικά" μέτρα, αφού υπήρξε επίθεση μονάδας του γιουγκοσλαβικού στρατού σε αλβανική! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο UCK εξακολουθεί να διατηρεί τις θέσεις του σε τέσσερις περιοχές - τρεις στα νοτιοδυτικά και μία στα βορειοδυτικά του Κοσσυφοπεδίου, κοντά στην αλβανική μεθόριο. Βέβαια, οι πληροφορίες του Σάρπινγκ δεν αναφέρουν τις πηγές χρηματοδότησης αυτής της τελευταίας αγοράς πολεμικού υλικού. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Παράλληλα σε μία αναπάντεχη (;) στροφή, η επίσημη Αλβανία αφήνοντας τις κλαψούρες για την οικονομική δυσπραγία, που κάνει το στρατό ανίκανο, τους εκβιασμούς για τα χρήματα, την "προστασία" του ΝΑΤΟ κάνοντας τη χώρα προτεκτοράτο, προχώρησε σε ρητορικές κορόνες για να μπορέσει να στήσει το σκηνικό της επέκτασης του πολέμου. Χτες ο Αλβανός πρόεδρος Ρετσέπ Μεϊντάνι σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοσταθμό "Europe 1", δήλωσε ότι η Αλβανία ενισχύει τις δυνάμεις της στις βόρειες περιοχές της χώρας για να αποκρούσει ενδεχόμενη σερβική εισβολή στο αλβανικό έδαφος... ενώ προειδοποίησε μάλιστα ότι σε περίπτωση νέων "σερβικών προκλήσεων" ο αλβανικός στρατός θα αντιδράσει με τη βοήθεια του πληθυσμού!

Το σκηνικό ενός "καταδιωκόμενου έθνους", των Αλβανών, έχει στηθεί, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση "δουλεύει" και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Φόλεϊ,ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες του - ναι, τους Αμερικανούς πολίτες - που επιθυμούν να ενταχθούν στις γραμμές του UCK να προτιμήσουν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες!

Τα επικίνδυνα παιχνίδια στην πλάτη της ΠΓΔΜ

Οσο οι "σύμμαχες δυνάμεις" θα παίζουν τα "παιχνιδάκια" τους ενισχύοντας τους κρυφούς πόθους των Αλβανών να δουν κάποτε τη "Μεγάλη Αλβανία" να ανασυστήνεται από τις στάχτες των τεχνητών ορίων, που είχαν δημιουργήσει τόσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και ο Χίτλερ, τόσο γοργότερα θα πραγματοποιούνται τα σενάρια που θέλουν τα Βαλκάνια να φλέγονται, όπως ο "προφητικός φλεγόμενος χάρτης" του CNN.

Η πρώτη που θα γίνει παρανάλωμα αυτών των "πυρών" είναι η ΠΓΔΜ. Η κυβέρνηση της βόρειας γείτονος το γνωρίζει πολύ καλά και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει από σύνορα μέχρι και τους κατοίκους της. Για το λόγο αυτό δε φείδεται να φέρνει στο φως τη δράση τόσων του UCK που έχει ως ορμητήριο και τα εδάφη της κοντά στο Τέτοβο, όσο και τη δράση των "ανθρωπιστικών οργανώσεων". Πολεμικό κλίμα επικρατεί εδώ και μερικές μέρες στην ΠΓΔΜ, ενώ γίνεται μερική επιστράτευση εφέδρων. Εντούτοις το γεγονός ότι την Παρασκευή σκοτώθηκε από πυρά αγνώστου προέλευσης ένας άνδρας του στρατού της ΠΓΔΜ, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στον πληθυσμό, με αποτέλεσμα πολλοί να μην θέλουν να υπηρετήσουν στο στρατό, φοβούμενοι για την ίδια τους τη ζωή.

Πάντως, χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεντόνια Ντένες" καταγγέλλει ότι στρατολόγηση ανδρών του UCK γίνεται και στην ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 60 έως 100 εθελοντές από την ΠΓΔΜ ήδη έχουν μεταβεί στην Αλβανία για να πολεμήσουν στο πλευρό του "απελευθερωτικού στρατού" και έχουν εγκατασταθεί στην πόλη Τροπόγια της Αλβανίας για εκπαίδευση, ενώ αναφέρεται ακόμα ότι στο χωριό Πορόι της ΠΓΔΜ λειτουργεί επιτελείο του απελευθερωτικού στρατού, που στρατολογεί πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο και τους στέλνει στην Αλβανία, όπου η εκπαίδευση γίνεται από άνδρες του ΝΑΤΟ. Η "Μακεντόνια Ντένες" υποστηρίζει ακόμα ότι ήδη 10.000 άτομα έχουν εκπαιδευτεί, έχουν εξοπλιστεί από τη Δύση, καθώς και ότι η ξένη οικονομική βοήθεια φθάνει μέσω τραπεζών και τουριστικών γραφείων στα Τίρανα.

Επίσης, η ανεξάρτητη εφημερίδα "Ντνέβνικ" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Οι μητέρες χαλούν τα σχέδια της επιστράτευσης" αναφερόμενη στο ίδιο θέμα της στρατολόγησης υποστηρίζει ότι στις πόλεις Μπέροβο και Ντεμίρ Χισάρ οι μητέρες ανέστειλαν τα σχέδια για επιστράτευση 800 και 700 ανδρών αντίστοιχα. Ειδικότερα, στην πόλη Μπέροβο, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οι μητέρες με πέτρες και ξύλα συνέβαλαν στο να αναβληθεί η επιστράτευση με κεντρικό σύνθημα "αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος".

Ακόμα και η "σλαβομακεδονική" υπηρεσία του ΒΒC, η οποία επικαλείται πηγές στο υπουργείο Εσωτερικών, υποστηρίζει ότι το υπουργείοπροειδοποίησε ότι θα προβεί σε απελάσεις εκπροσώπων διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι βοηθούν πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο να βγουν από τους καταυλισμούς, ώστε να μεταβούν στην Αλβανία και να καταταγούν ως εθελοντές στον "απελευθερωτικό στρατό". Σύμφωνα με την ίδια ανταπόκριση, τόσο η μουσουλμανική οργάνωση "Ελ Χιλάλ" όσο και εκπρόσωποι άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων βάζουν πρόσφυγες μέσα στα οχήματα των οργανώσεων και τους μεταφέρουν έξω από τους καταυλισμούς. Αλλες πληροφορίες που δεν είναι εύκολο να διασταυρωθούν, μιλούν ότι εκτός από την "ανθρωπιστική βοήθεια" στα τεράστια κοντέινερ που έχουν προορισμό τόσο τη Αλβανία, όσο και την ΠΓΔΜ, μεταφέρεται και οπλισμός που προορισμό έχει τον UCK...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ