Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Υπουργός υιοθετεί "φόβους" και σενάρια της Δύσης

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μαυροβουνίου φαίνεται πως μάλλον δε βλέπει (;) τις ΝΑΤΟικές βόμβες που κατακρεουργούν τη Γιουγκοσλαβία, ούτε ακούει τις ειδήσεις για τις εκατόμβες των θυμάτων που προκαλούν μέρα με τη μέρα τα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη. Ο μόνος "εχθρός" κατά τον Βουκασίν Μαράς (σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο χτεσινό φύλλο της εφημερίδας "Βιζέστι") είναι ο... γιουγκοσλαβικός στρατός!

"Εάν κάποιος στραφεί εναντίον μας, ακόμη και εάν αυτός είναι στρατός, να ξέρει ότι οι ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις μας είναι έτοιμες να υπερασπιστούν το Μαυροβούνιο", είπε ο Μαράς, που είναι μέλος της φιλοδυτικής κυβέρνησης του Μαυροβούνιου Προέδρου Μίλο Τζουκάνοβιτς.

"Πέρα από τους βομβαρδισμούς, το Μαυροβούνιο είναι σήμερα εκτεθειμένο σε δικαστική, οικονομική και κοινωνική τρομοκρατία που προέρχεται από το Βελιγράδι" ισχυρίστηκε ο Μαράς, που φάνηκε να "ανακυκλώνει" τις προ ημερών κατευθύνσεις που έδιναν Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία περί "διαχωρισμού της πολιτικής του Μαυροβουνίου από τη Σερβία για να μην ενταθούν οι εκεί βομβαρδισμοί" και των "πληροφοριών" που διέθεταν οι υπουργοί Εξωτερικών των ίδιων ευρωπαϊκών χωρών σε σχέση με "πραξικοπηματικές" προετοιμαζόμενες ενέργειες του γιουγκοσλαβικού στρατού κατά... του Μαυροβουνίου!

Ο υπουργός μιλώντας για "αστυνομικές δυνάμεις" αναφερόταν στουςπερίπου 10.000 αστυνομικούς, που θεωρούνται πως είναι πιστοί στην κυβέρνηση Τζουκάνοβιτς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε "τέτοια περίπτωση οι πολίτες του Μαυροβουνίου θα συμπαρατάσσονταν με την αστυνομία"...

Ωρες πριν τις δηλώσεις αυτές, μονάδες του γιουγκοσλαβικού πολεμικού ναυτικού που έδρευαν σε βάση του λιμανιού "Μπαρ" του Μαυροβουνίου εκτόξευαν αντιαεροπορικά πυρά κατά ΝΑΤΟικών αεροσκαφών. Η αυτονόητη αυτή ενέργεια προκάλεσε... τις αντιδράσεις μερικών λιμενεργατών που διαμαρτυρήθηκαν για τη στρατιωτική χρήση του Μπαρ από το γιουγκοσλαβικό στρατό! Η διοίκηση του γιουγκοσλαβικού πολεμικού ναυτικού εξέδωσε αργότερα και ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας ως τουλάχιστον "απαράδεκτη, επιβλαβής και επικίνδυνη" τη συμπεριφορά των αρχών του λιμανιού Μπαρ "την ώρα που οι δυνάμεις της χώρας υπερασπίζονται τα εδάφη τους από τις ΝΑΤΟικές επιδρομές"!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόωρες γενικές εκλογές (2002-07-20 00:00:00.0)
Ομαλοποίηση εξωτερικών σχέσεων με «συνοπτικές» διαδικασίες... (2000-11-02 00:00:00.0)
Ανεβαίνει η ένταση και αυξάνονται οι πιέσεις ...ενόψει εκλογών (2000-09-21 00:00:00.0)
«Εμφύλιος σε περίπτωση... ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου», προειδοποιεί ο Μπουλάτοβιτς (2000-09-06 00:00:00.0)
Ενταση στο μετεκλογικό πολιτικό πεδίο (1997-10-22 00:00:00.0)
Πολιτικές ανακατατάξεις στο Μαυροβούνιο; (1997-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ