Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Πρόκειται για επέμβαση κατά ανεξάρτητου κράτους...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

"Η Κίνα αντιδρά στις ΝΑΤΟικές επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία όχι για λόγους ιδεολογίας, αλλά επειδή οι στρατιωτικές επιθέσεις παραβιάζουν την ανεξαρτησία ενός ανεξάρτητου κράτους". Με αυτή τη δήλωση ο Κινέζος πρωθυπουργός, Ζου Ροντζί, επανέλαβε μιλώντας στο δίκτυο CNN τις έντονες αντιδράσεις του Πεκίνου για τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στα Βαλκάνια.

Στη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, ο Κινέζος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως "οι εθνικές συρράξεις είναι εντός του πλαισίου των εσωτερικών υποθέσεων" της Γιουγκοσλαβίας και στηλιτεύοντας εμμέσως πλην σαφώς τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιδρομές, τόνισε: "Εμείς απολύτως δε βλέπουμε αυτές τις εξελίξεις πάνω σε όρους ιδεολογίας. Ούτε συμμαχούμε με οποιοδήποτε πρόσωπο, ούτε παίρνουμε αυτή τη στάση εξαιτίας κάποιων εγωιστικών συμφερόντων μας"!

Ο Ζου δεν παρέλειψε να επισημάνει πως οι επιδράσεις αυτών των αεροπορικών επιδρομών "θα είναι καταστροφικές και σε ανθρωπιστική και σε οικονομική βάση", εκφράζοντας την ελπίδα του Πεκίνου "να φθάσει σε τέρμα αυτή η επέμβαση και να δρομολογηθούν ξανά πολιτικές διαπραγματεύσεις"... Και κατέληξε τονίζοντας: "Οποιαδήποτε μορφή εξωτερικής επέμβασης, το μόνο που θα καταφέρει είναι η αύξηση του αριθμού των θυμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ