Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Κλίντον εγκρίνει την αποστολή 33.000 εφέδρων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. -

Αργά χτες βράδυ ο Πρόεδρος Κλίντον επρόκειτο να εγκρίνει το αίτημα του αμερικανικού Πενταγώνου για την κινητοποίηση 33.000 Αμερικανών εφέδρων προς υποστήριξη των ΝΑΤΟικών επιδρομών στη Γιουγκοσλαβία.

Οι έφεδροι, οι περισσότεροι από τους οποίους θα προέρχονται από τις δυνάμεις της αεροπορίας, θα χρησιμοποιηθούν κυρίως σε αεροσκάφη ανεφοδιασμού και ως προσωπικό των αμερικανικών αεροσκαφών για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στο Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζο Λόκχαρντ, το σχετικό αίτημα του υπουργείου Αμυνας (που είχε γίνει γνωστό εδώ και πολλές μέρες) θα εγκριθεί "πολύ σύντομα" από τον Πρόεδρο Κλίντον.

Οπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ συμβάλλουν στις ΝΑΤΟικές επιδρομές με περίπου 500 αεροσκάφη, εκ των οποίων πάνω από εκατό είναι αεροσκάφη ανεφοδιασμού και κινούνται με εθελοντές πιλότους και πλήρωμα.

Το δυναμικό των Αμερικανών εφέδρων ανέρχεται σε 1.000.000 άτομα, εκ των οποίων αρκετοί έχουν κανονική εργασιακή απασχόληση ως πολίτες. Το σύνολο των τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 1.400.000 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ