Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Τρεις εκλογικές διαδικασίες σε τρία χρόνια...

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-

Η "αδυναμία" ανάδειξης σταθερής κυβέρνησης στην Ινδία ανησυχεί πολιτικούς παρατηρητές και αναλυτές, που διαβλέπουν μια ακόμη περίοδο δυνητικών κρίσεων σε πολλαπλά πεδία, καθώς η χώρα οδηγείται στις κάλπες για τρίτη φορά σε τρία χρόνια.

Με τα πυρηνικά να αποτελούν το "αγκάθι" στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, κυρίως με το Πακιστάν το οποίο "ανταγωνίζεται" στο πεδίο την Ινδία, την υπογραφή των διεθνών συνθηκών που "υποσχόταν" ο πρωθυπουργός Βάτζπαϊ στις ΗΠΑ για τις δοκιμές (CTBT) και τη μη διάδοση (NPT) τέτοιων όπλων να αναβάλλεται για τουλάχιστον 7 μήνες, την περιλάλητη ένταξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου να πηγαίνει πίσω ίσως κι ένα χρόνο, και την οικονομία να αντιμετωπίζει χρονίζοντα προβλήματα και "στέρεμα επενδύσεων", οι εκλογές ήταν το τελευταίο που εύχονταν οι ιθύνοντες στην Ινδία.

Πολλώ μάλλον, καθώς οι λίστες υποψηφίων και ψηφοφόρων, σύμφωνα με την κεντρική εκλογική επιτροπή της χώρας, δε θα έχουν ολοκληρωθεί πριν τον Ιούνη, η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι ο Σεπτέμβρης. Χειρότερα, η προβαλλόμενη ως "επίγονος" της "δυναστείας" Γκάντι, η Ιταλίδα "σφίγγα" Σόνια, σύζυγος του δολοφονηθέντος Ρατζίβ Γκάντι, δε μοιάζει ικανή να συσπειρώσει αρκετή ισχύ, ώστε να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση. Η "προσωπική φιλοδοξία", σημείωσε ένα κύριο άρθρο της εφημερίδας "Hindustan Times", "κυριαρχεί επί της πολιτικής ουσίας", και αυτό δεν έχει αλλάξει από το 1998 ως σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ