Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Απειλούν με παραίτηση οι συνήγοροι

ΑΓΚΥΡΑ.-

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία τους αλλά και την άρση των αλλεπάλληλων εμποδίων που τίθενται στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τον πελάτη τους, ζήτησαν, χθες, οι 18 συνήγοροι του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, οι οποίοι απείλησαν να αποσυρθούν από την υπόθεση που αναμένεται να εκδικαστεί στις 31 Μάη.

"Οι διαμαρτυρίες μας μέχρι σήμερα δεν έχουν, καν, ληφθεί υπόψη", τόνισε κατηγορηματικά ο επικεφαλής των συνηγόρων Αχμέτ Ζεκί Οκτσούογλου, ο οποίος ανέφερε ότι διαμαρτυρίες έχουν, ήδη, κοινοποιηθεί τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Κρατικής Ασφαλείας. Ο Οκτσούογλου ζήτησε από τις τουρκικές αρχές να δοθούν στον πελάτη του, όλα τα έγγραφα που τον αφορούν συμπεριλαμβανομένου του κατηγορητηρίου, και να καταστεί δυνατή η συνάντησή του κατ' ιδίαν με τους συνηγόρους του, προκειμένου να προετοιμαστεί η υπεράσπισή του, καθώς, μέχρι σήμερα, οι συναντήσεις αυτές γίνονται μόνο υπό την παρουσία στρατιωτικών και μυστικών πρακτόρων.

Ο Οκτσούογλου κατήγγειλε ότι δεν έχει συλληφθεί κανένας από τους αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν 7 από τους συνηγόρους, την περασμένη Παρασκευή, και ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας της ζωής των συνηγόρων, οι οποίοι έχουν δεχτεί απειλές αλλά και επιθέσεις από "εξαγριωμένους πολίτες". Ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα των δικηγόρων, το διεθνές Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει, άμεσα, λεπτομερή αναφορά για τις συνθήκες κράτησης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, από την ημέρα της σύλληψής του μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ