Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θ. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ
Ανέξοδη κριτική, μακριά από τη δράση

Σε ανέξοδη κριτική για την κυβερνητική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) αναλώθηκε, σε χτεσινή σχετική συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της διευρυμένης ΝΑ Αθηνών - Πειραιώς, Θ. Κατριβάνος.Με βαρύγδουπες εκφράσεις, όπως "δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το ρόλο της γλάστρας", ο Θ. Κατριβάνος εξήγησε την κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει η κυβέρνηση το θεσμό και ιδιαίτερα τη λεγόμενη "υπερνομαρχία" Αθηνών - Πειραιά, απέφυγε όμως να προσδιορίσει τους τρόπους για την επίλυση των προβλημάτων.

Μια γεύση, ωστόσο, του βαθμού "διεκδικητικότητας" - στην οποία αναφέρθηκε ο Θ. Κατριβάνος - της νέας ηγεσίας της Ενωσης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ελλάδας (ΕΝΑΕ) έχουν δώσει οι συναντήσεις της με την υπουργό Εσωτερικών, Β. Παπανδρέου, στις οποίες αμφότερες πλευρές δήλωναν "ικανοποιημένες". Η "διεκδικητικότητα", λοιπόν, της νέας ηγεσίας της ΕΝΑΕ - στα χνάρια της προηγούμενης - δε "χωρά" στα γραφεία των αρμοδίων, όπου, αντίθετα, διαπιστώνεται η συναίνεση.

Εξω, λοιπόν, από τα αρμόδια γραφεία και "αυτιά" - αυτά στα οποία πρέπει να ασκηθεί η πίεση - στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Θ. Κατριβάνος αναφέρθηκε σε πολλά: Στην άσχημη οικονομική κατάσταση των νομαρχιών όλης της χώρας - θυμίζουμε ότι η ηγεσία της ΕΝΑΕ είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που προβλέπει πενιχρούς Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για το θεσμό, ενώ δεν έκανε καμία δραστική ενέργεια για την επιπρόσθετη κλοπή του ποσού των 20 δισ. δραχμών από τους πόρους της ΝΑ. Αναφέρθηκε, επίσης, στην έλλειψη προσωπικού και αρμοδιοτήτων, ιδίως των διευρυμένων ΝΑ. Επίσης, ζήτησε για λογαριασμό της διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά, την αρμοδιότητα για τη χρήση του Οργανισμού της Αθήνας και συμμετοχή στην Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ