Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απειλείται το δάσος του Πηλίου

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ενα από τα πιο όμορφα δάση της Ελλάδας, το δάσος του Πηλίου, κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς. Η εγκληματική αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Γεωργίας, που δε φρόντισαν να κάνουν προληπτικά το απαραίτητο ράντισμα, έχει ως αποτέλεσμα το δάσος - για τρίτη χρονιά φέτος - να κατατρώγεται από χιλιάδες κάμπιες (βάκιλος Θορυγγίας).

Το πρόβλημα αυτό επισημαίνουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Βαγγέλης Μπούτας,τονίζοντας πως η μεγάλη έξαρση της επιδημίας που παρουσιάζεται φέτος οδηγεί στην καταστροφή αυτό το σπάνιας ομορφιάς δάσος οξιάς, καστανιάς και κουμαριάς. Επιβάλλεται άμεση και αποφασιστική αντιμετώπιση του προβλήματος πριν να είναι αργά, υπογραμμίζεται στην Ερώτηση, διαφορετικά οι συνέπειες για το οικοσύστημα του Πηλίου, τον τουρισμό και την ανάπτυξη γενικά της περιοχής θα είναι ολέθριες.

Οι βουλευτές του Κόμματος ερωτούν τον υπουργό Γεωργίας τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα το υπουργείο για την καταπολέμηση της παραπάνω επιδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ