Πέμπτη 27 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη για τη βόμβα στο ΙΧ του Γ. Τράγκα

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εμπλέκονται τρεις Ελληνες και δύο Αλβανοί. Συνελήφθησαν οι δύο, αναζητούνται οι υπόλοιποι

Ποινική δίωξη για οχτώ κακουργήματα άσκησε χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας "Βραδυνή" Γ. Τράγκας κατά παντός υπευθύνου, για τον εκρηκτικό μηχανισμό, με τον οποίο είχε παγιδευτεί το αυτοκίνητό του στις 28 του Απρίλη.

Η δίωξη στρέφεται εναντίον τεσσάρων τουλάχιστον άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών και αφορά τις εξής κακουργηματικές πράξεις: προμήθεια και κατοχή από άγνωστο άτομο εκρηκτικής ύλης,με σκοπό τη χρησιμοποίησή της για να προξενηθεί κίνδυνος σε ανθρώπους και να τρομοκρατηθούν πολίτες, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (από άλλο άγνωστο άτομο, που την τοποθέτησε στο αυτοκίνητο), ηθική αυτουργία (από τρίτο άγνωστο άτομο) στην προμήθεια, κατοχή και κατασκευή της βόμβας, άμεση συνέργεια (από τέταρτο δράστη) στην κατασκευή της, απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα έκρηξης.

Η έρευνα της υπόθεσης ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή. Στο μεταξύ χτες το απόγευμα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εναντίον της οποίας είχε στραφεί ο Γ. Τράγκας μέσω της εφημερίδας "Βραδυνή", ανακοίνωσε ότι πίσω από τη βομβιστική ενέργεια κρύβονται δύο Ελληνες αγνώστων στοιχείων, ο Αλβανός Σελγκίμ Λαμέ, 35 χρόνων, που κινείται στο χώρο των εκβιαστών της νύχτας, ο επίσης Αλβανός Μάτο Ουράν, 28 χρόνων, καθώς και ο ηλεκτρονικός Γεώργιος Μαραγκός, 42 χρόνων, ο οποίος προμήθευσε στους Αλβανούς στην ηλεκτρονική πλακέτα για την πυροδότηση της βόμβας. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ο Μάτο Ουράν και ο Γ. Μαραγκός, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ