Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερευνες γνώμης

ΕΡΩΤΗΜΑ: Το ΝΑΤΟ δηλώνει πως δεν πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αρνηθεί τη μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατευμάτων μέσω του ελληνικού εδάφους τις μέρες των ευρωεκλογών. Ο Σημίτης λέει ότι θα γίνει το αντίθετο. Ποιον πιστεύετε;

***

Μην ποντάρετε σε αυτό το θέμα στον Ελληνα πρωθυπουργό, διότι είναι βέβαιο ότι θα χάσετε. Αλλωστε, όχι μεταφορά στρατευμάτων μόνο, αλλά πιθανόν τη μέρα των ευρωεκλογών να επιλέξει το ΝΑΤΟ για τους χειρότερους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

***

Είναι θέμα συμβολισμού, μεταξύ άλλων, αφού η "Συμμαχία" προσπαθεί πλέον, όσο μπορεί πιο απροκάλυπτα, να "διαφημίζει" τον κυνισμό της.

***

Και στην Ελλάδα, να είστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι, πως δεν είναι ο Σημίτης που θα φέρει έστω και για τα προσχήματα αντίσταση. Το ποιοι αντιστέκονται, άλλωστε, το είδαμε χτες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα στο Ακτιο.

***

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ειρωνεία ε; Εγκληματίας πολέμου ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και... δικαστές και ένορκοι το ΝΑΤΟ, οι... "αθώες περιστερές"! Ισως το κλασικότερο δείγμα του τι πραγματικά σημαίνει "Διεθνές Δίκαιο" στην εποχή της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης πραγμάτων".

***

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ο "γκαλοπίστας" Νικολακόπουλος του "Μέγκα" το είπε. Μόλις το ένα τρίτο της ελληνικής κοινωνίας τάσσεται σήμερα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, και μάλιστα κι αυτοί επειδή το θεωρούν αναγκαίο, δηλαδή από φόβο.

***

Για να δούμε, άραγε, τι γνώμη θα είχε η κυβέρνηση για ένα... δημοψήφισμα επί του θέματος; Να ξέρει κι αυτή, βρε παιδί μου, αν υλοποιεί τη λαϊκή θέληση παραμένοντας στο ΝΑΤΟ...

***

Φυσικά και θα είναι αρνητική βέβαια, δεν το συζητάμε. Είναι κι αυτό ένα από τα θέματα που οι Ελληνες δεν εκτιμούνται ως... αρκετά ώριμοι για να αποφασίσουν, μια και αφορά βασικές πτυχές της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

***

Για να καταλάβετε κάτι, σαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ή του Αμστερνταμ, για τις οποίες, ως γνωστόν, δεν ερωτηθήκαμε ως λαός ποτέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ