Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Δημιουργεί "Ιδρυμα για τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό"

Διαφώνησε το ΚΚΕ

Πρόταση του προέδρου της Βουλής για τη δημιουργία Ιδρύματος της Βουλής "για τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό" συζητήθηκε χτες στην Ολομέλεια του Σώματος και ψηφίστηκε με τη διαφωνία του εκπροσώπου του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή". Αναπτύσσοντας τη διαφωνία του, ο βουλευτής τόνισε ότι ανεξάρτητα από προθέσεις, το ίδρυμα αυτό θα μπορεί να ασκεί παρεμβάσεις σε κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες και σε θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι σκοπός του Ιδρύματος είναι η ενίσχυση της προσπάθειας για "τη βελτίωση της διεθνούς θέσης της χώρας, η υποστήριξη των συμφερόντων του Ελληνισμού, η καλλιέργεια ιστορικής μνήμης και η προώθηση συνεργασίας μεταξύ των λαών".

Ολα αυτά είναι θέματα, τόνισε ο Αχ. Κανταρτζής, για τα οποία υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις από το κάθε κόμμα. Το κάθε κόμμα έχει τις δικές του απόψεις και για παράδειγμα τη βελτίωση της διεθνούς θέσης της χώρας, αλλιώς την εννοεί το ένα κόμμα και αλλιώς το άλλο κόμμα. Επίσης, το ίδρυμα θα διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και θα εκπονεί μελέτες, ενώ με κατά πλειοψηφία αποφάσεις θα κινείται σε κατευθύνσεις για τις οποίες συχνά δε θα είναι σύμφωνα όλα τα πολιτικά κόμματα.

Η Βουλή, κατέληξε, είναι χώρος νομοθετικών αποφάσεων και κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπου το κάθε κόμμα καταθέτει τις απόψεις του, προβάλλει τις θέσεις του και "δε μας βρίσκει σύμφωνους η διεύρυνση του ρόλου της που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Αν υπάρχει ανάγκη να ενισχυθούν κάποιες δραστηριότητες της Βουλής, αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την ενίσχυση των συγκεκριμένων υπηρεσιών και όχι με τη δημιουργία ενός ξεχωριστού νομικού προσώπου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ