Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Δείξτε με την ψήφο σας πως δεν "τσιμπάτε"

Περιοδεία και συζητήσεις με εργαζόμενους στην ΕΒΟ και στη ΔΕΗ Λαυρίου

Την έντονη ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για το μέλλον της χώρας, το δικό τους και των παιδιών τους, αλλά και την αναγνώριση στο ΚΚΕ ως το κόμμα που έχει δείξει ενδιαφέρον για τα προβλήματά τους, μετέφεραν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΒΟ) και της ΔΕΗ Λαυρίου στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Μαυρίκο,που χτες το πρωί, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, πραγματοποίησε περιοδεία στους δυο παραπάνω χώρους και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Πρώτος σταθμός του Γ. Μαυρίκου ήταν η ΕΒΟ. Εκεί,απευθυνόμενος στο μεγάλο αριθμό των συγκεντρωμένων εργαζόμενων, που αξίζει να σημειωθεί ότι τον παρακολουθούσαν με προσοχή, ξεμπρόστιασε την πολιτική της κυβέρνησης και των υποστηριχτών της, που με διάφορα επιχειρήματα υπόσχονταν καλύτερη ζωή στους εργαζόμενους με την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ. "Τι από αυτά ήταν ψέμα και τι αλήθεια - τόνισε - το ζούμε σήμερα. Με την ανεργία να αυξάνεται, την αγροτική παραγωγή να μειώνεται, τις εργατικές κατακτήσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα να κινδυνεύουν. Εμείς λέμε ότι μας κορόιδεψαν και σήμερα πρέπει να τους ανταμείψουμε με ψήφο στο ΚΚΕ". Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Στη συνάντηση συνδικαλιστές αλλά και διευθυντικά στελέχη της ΕΒΟ τόνισαν πολλές φορές ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα που πραγματικά έχει ενδιαφερθεί για τους εργαζόμενους, ενώ αναγνώρισαν το γεγονός ότι οι κομμουνιστές δεν τους θυμούνται μόνο την περίοδο των εκλογών.

Στη συνέχεια ο Γ. Μαυρίκος επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Στην τραπεζαρία όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι ο Γ. Μαυρίκος αναφέρθηκε στον πόλεμο ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, ενώ κατήγγειλε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί διάφορα επιχειρήματα και ψευτιές για να παγιδέψει τον ελληνικό λαό ενόψει ευρωεκλογών.

"Μπορούμε σήμερα - αναρωτήθηκε - να ενισχύσουμε πολιτικές δυνάμεις που ψηφίζουν το Μάαστριχτ, τη Συνθήκη του Αμστερνταμ και μετά έρχονται εδώ και λένε είμαστε υπέρ της δημόσιας ΔΕΗ; Η Συνθήκη του Μάαστριχτ είναι αυτή που περιορίζει τις αυξήσεις και ουσιαστικά δρομολογεί την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, και όχι μόνο. Θα δειχτείτε τα ψέματα ή θα τους πείτε εμείς δεν τσιμπάμε, σας ξέρουμε;".

Μετά το τέλος της ομιλίας του Γ. Μαυρίκου αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος, καθώς οι εργαζόμενοι με πολύ ενδιαφέρον άκουσαν τα όσα είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και ζήτησαν να ενημερωθούν ακόμα καλύτερα για τις θέσεις του ΚΚΕ σ' ό,τι αφορά τον πόλεμο. Να σημειωθεί ότι έντονα εκφράστηκε και η αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον της ΔΕΗ και των οικογενειών τους. Ο Γ. Μαυρίκος με σαφήνεια απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν για την πολιτική του Κόμματος, ενώ στα επιχειρήματα ότι η χώρα είναι μικρή και τι να κάνουμε, που μετέφεραν οι εργαζόμενοι, τόνισε ότι αυτή η μικρή χώρα το 1821 αντιστάθηκε και κέρδισε, το 1940 πάλεψε απέναντι σε ένα φασιστικό άξονα που ήταν πανίσχυρος και κέρδισε. Τέλος, ο Γ. Μαυρίκος κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να μπορεί το Κόμμα από καλύτερες θέσεις να παλέψει για τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ