Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ
Μόνη δυνατότητα, να κάνουμε το νέο ΕΑΜ

"Συντροφομάζωξη του ΚΚΕ και λαοσύναξη της ρωμιοσύνης. Γεια σας...". Με αυτά τα λόγια άρχισε την ομιλία του στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Ζουράρις.

Ο ομιλητής εξήρε τη συλλογική στάση του ελληνικού λαού που έδειξε τους τελευταίους 4 μήνες αυτή την "απίστευτη εξέγερση",όπως τη χαρακτήρισε απέναντι στην παράδοση Οτσαλάν, την οποία χρέωσε στους "κύκλους της ολιγαρχίας, σ' αυτούς που δίνουν γην και ύδωρ στο ΝΑΤΟ και προφασίζονται ότι είναι σοσιαλιστές". Σε ένα διάλογο με το συγκεντρωμένο πλήθος και απαντώντας στο σύνθημα "κυβέρνηση Σημίτη, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο" έδειξε σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να αναζητήσει ο ελληνικός λαός τους υπαλλήλους του ΝΑΤΟ: "Θα τους βρείτε είπε, σ' αυτούς τους οποίους τρώνε με χρυσά κουτάλια. Από τα προγράμματα του ΝΑΤΟ, τα δήθεν επιστημονικά και τις περίφημες "επιστημονικές έρευνες" και ορισμένες εσωτερικές σελίδες συγκροτημάτων. Εκεί θα βρείτε την υπαλληλία του ΝΑΤΟ".

"Δείξαμε για μια ακόμη φορά ότι παραμένουμε πεισματάρηδες Ελληνες του ελληνικού λαού, με μπροστάρηδες το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Που όπως το 1941 πρωτοβγήκαν πρώτοι στο βουνό, στις θάλασσες και στις συνοικίες και ματαίωσαν τότε την επιστράτευση την πολιτική και την ταπείνωση που θέλαν να μας οδηγήσουν οι τότε τάχα μου σώφρονες, οι δωσίλογοι και συνεργάτες των Γερμανών".

Παραλληλίζοντας τη σύγχρονη ολιγαρχία γύρω από τον Σημίτη με το σχήμα των Γερμανοτσολιάδων, είπε ότι αυτό αποτυπώνεται στο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ "Πρώτα η Ελλάδα", αλλά όπως σχολίασε καυστικά "εμείς την Ελλάδα την έχουμε μέσα μας. Το άλλο σκέλος του ίδιου σχήματος είναι η ΟΝΕ που έχει στείλει το 15% του ελληνικού λαού στην ανεργία, από τους οποίους το 30% είναι νέοι από 18 ως 29 χρόνων".

"Απέναντι στη νέα μεγάλη βαρβαρότητα, τη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα που έπεσε πάνω στον πλανήτη, η μόνη δυνατότητα που έχουμε, είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, είναι να κάνουμε το νέο ΕΑΜ. Να κάνουμε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο ως πολιτική συσπείρωση των Ελλήνων. Το μήνυμα του ελληνικού λαού το έπιασε πρώτο το ΚΚΕ. Ο ελληνικός λαός μας δείχνει το δρόμο. Ολοι μαζί. Γιατί όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης θα πρέπει να είμαστε στο όλοι μαζί, να συσπειρωθούμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ