Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι βόμβες του ΝΑΤΟ φιμώνουν ενημέρωση και δημοσιογράφους

Καμιά λογοκρισία δε γίνεται στα κείμενα και τις πολεμικές ανταποκρίσεις από τις γιουγκοσλαβικές αρχές ανέφεραν, σε συνέντευξη Τύπου, χτες, οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μετά την επίσκεψή τους και τις επαφές που είχαν με τους δημοσιογράφους στο Βελιγράδι και την Πρίστινα

Στη Γιουγκοσλαβία η ενημέρωση φιμώνεται και οι δημοσιογράφοι κινδυνεύουν να δολοφονηθούν μόνον από τις "τυφλές" βόμβες του ΝΑΤΟ που πέφτουν αδιακρίτως "επί δικαίων και αδίκων", καταστρέφοντας ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και αναμεταδότες της τηλεόρασης και δολοφονώντας δημοσιογράφους μαζί με άλλους άμαχους αθώους πολίτες και παιδιά.

Την εικόνα αυτή μετέφεραν, χτες, σε συνέντευξη Τύπου, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Ν. Κιάος πρόεδρος, Μ. Μαθιουδάκης γεν. γραμματέας και Χρ. Κυρίτσης,μέλος του ΔΣ της Ενωσης, οι οποίοι μετέφεραν τις εμπειρίες και τα συμπεράσματά τους από την επίσκεψή τους στο Βελιγράδι, την Πρίστινα και τα Σκόπια, όπου ενημερώθηκαν άμεσα από τους Ελληνες πολεμικούς ανταποκριτές. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ ανέφεραν ότι, όπως τους ενημέρωσαν οι ίδιοι οι πολεμικοί ανταποκριτές, καμιά λογοκρισία δε γίνεται στα κείμενα και τις ανταποκρίσεις τους από τις γιουγκοσλαβικές αρχές. Ελέγχονται μόνο οι εικόνες που στέλνονται από το Βελιγράδι, για την πιθανότητα να καταδείχνουν στόχους που μπορεί να χτυπηθούν από τα ΝΑΤΟικά βομβαρδιστικά, ενώ στην περιοχή της Πρίστινα, στο Κοσσυφοπέδιο, δε γίνεται ούτε καν αυτός ο στοιχειώδης έλεγχος στο φωτογραφικό υλικό που στέλνεται έξω.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ ανέφεραν ακόμα ότι σε όλες τις συναντήσεις τους και τις συζητήσεις που είχαν στη Γιουγκοσλαβία, όχι μόνο με τους Ελληνες πολεμικούς ανταποκριτές, αλλά και τους Σέρβους δημοσιογράφους, την Ενωση Σέρβων Δημοσιογράφων, που έχει 7.000 μέλη, και τη λεγόμενη Ανεξάρτητη Ενωση Δημοσιογράφων, στην οποία συμμετέχουν λογής λογής δημοσιογράφοι πολέμιοι του καθεστώτος της Γιουγκοσλαβίας που αριθμεί 800 μέλη, κανένας δεν έκανε λόγο για διώξεις και απελάσεις δημοσιογράφων, ενώ και πως στο Βελιγράδι και την Πρίστινα είναι παρόντες δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο, οι οποίοι εργάζονται χωρίς καμιά λογοκρισία. Εκείνο που έγινε είναι πως κάποιοι δημοσιογράφοι έφυγαν από την Πρίστινα μετά την έναρξη των βομβαρδισμών, για να επιστρέψουν αργότερα εκεί όπου και εργάζονται - ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι του γνωστού CNN και του BBC που αναπαράγουν αποκλειστικά τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα.

Η ίδια λοιπόν η Ενωση, με τα συγκεκριμένα στοιχεία που παρουσίασε, δίνει αποστομωτική απάντηση στη συκοφαντική και κατευθυνόμενη εκστρατεία φορέων της ΝΑΤΟικής πολεμικής προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας πως τάχα λογοκρίνεται η ενημέρωση. Συκοφαντία που, όπως γίνεται καθαρό, εξαπολύεται από τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα με στόχο να αποπροσανατολίσει και εξαπατήσει την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη για τα εγκλήματα που διαπράττουν ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ με τους τυφλούς δολοφονικούς βομβαρδισμούς τους κατά της κυρίαρχης Γιουγκοσλαβίας και του γιουγκοσλαβικού λαού που υπερασπίζεται την κυριαρχία της πατρίδας του.

Οσον αφορά τους Ελληνες πολεμικούς ανταποκριτές, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΕΣΗΕΑ υπογράμμισαν πως κάνουν πολύ καλά τη δουλιά τους, διακινδυνεύοντας και τη ζωή τους - αφού ανά πάσα στιγμή είναι στόχος των ΝΑΤΟικών βομβών (αλλά και των Ουτσεκάδων, στο Κοσσυφοπέδιο). Αυτή η λειτουργία και προσφορά τους μας κάνει όλους περήφανους, όπως υπογράμμισε ο ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Μ. Μαθιουδάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο στόχος της επίσκεψης εκεί ήταν ακριβώς να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γι' αυτό και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η Ενωση, όλοι οι δημοσιογράφοι είμαστε δίπλα τους στο δύσκολο έργο που προσφέρουν. Κατά τα άλλα, οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ μετέφεραν τη φοβερή "εικόνα φρίκης" από τις καταστροφές και τα θύματα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών. Για τα εγκλήματα αυτά κατά της ανθρωπότητας, είπε χαρακτηριστικά το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Χρ. Κυρίτσης, οι υπεύθυνοι (του ΝΑΤΟ) κάποια μέρα θα πρέπει να πληρώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ