Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΤΟικός ο νομάρχης!

Ειρηνευτικές θεωρεί τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής δύναμης Κοσσόβου, που έχουν επιβάλει καθεστώς στρατιωτικής κατοχής στην επαρχία αυτή της πολύπαθης Γιουγκοσλαβίας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κ. Παπαδόπουλος.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Παπαδόπουλου έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης,την Πέμπτη το βράδυ, σε απάντηση καταγγελίας που είχε γίνει από τον νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ, Μιχάλη Σπυριδάκη,για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την πόλη η συνεχής παρουσία στο λιμάνι ΝΑΤΟικών στρατευμάτων και οπλισμού, η φορτοεκφόρτωση και μετακίνησή τους.

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης είχε επισημάνει ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος με απρόβλεπτες συνέπειες για την πόλη και τους κατοίκους από τη συνεχή φορτοεκφόρτωση και μετακίνηση βαρέων όπλων, επικίνδυνων οπλικών συστημάτων, εκρηκτικών υλών κλπ., σε απόσταση λιγότερο από χίλια μέτρα από κατοικημένες περιοχές. "Το ατύχημα δε θα το αποφύγουμε", δήλωσε ο Μ. Σπυριδάκης. "Θα θρηνήσουμε θύματα. Οι κίνδυνοι μεγαλώνουν από το γεγονός ότι δεν παίρνονται ούτε στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τις αρχές του λιμανιού".

Στην απάντησή του ο κ. νομάρχης ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν μπαίνει θέμα παρεμβολής εμποδίων στη διέλευση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ που είναι ειρηνευτικά και καλύπτονται με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αλλωστε, ισχυρίστηκε, με ισχυρή δόση προκλητικότητας ο κ. νομάρχης, "τα στρατεύματα αυτά έχουν γίνει αποδεκτά από την κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας και έχουν σκοπό να προφυλάξουν τους Σέρβους του Κόσσοβου από τις επιθέσεις των ανδρών του ΟΥΤΣΕΚΑ"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ