Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κόβει" θέσεις από τις νομαρχίες η κυβέρνηση

Την... έγνοια της για το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ), δείχνει και πάλι η κυβέρνηση, αυτή τη φορά με την απόφασή της να μειώσει τις θέσεις ειδικών συμβούλων, επιστημονικών ή ειδικών συνεργατών που προβλέπονται.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, στις 9 Ιούνη, η οποία κοινοποιήθηκε... μετεκλογικά στους νομάρχες, προβλέπεται ο περιορισμός, κατά μία, των συγκεκριμένων θέσεων. Ετσι, οι τρεις σχετικές θέσεις που προβλέπονται για τις διευρυμένες ΝΑ μειώνονται σε δύο και οι δύο των απλών νομαρχιών σε μία. Η λογική που διέπει τη συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στην κυβερνητική επιλογή για συνεχείς περικοπές των κρατικών δαπανών και αντίστοιχα μεταφοράς των οικονομικών βαρών στα κατώτερα επίπεδα διοίκησης. Λογική που η κυβέρνηση εγκαινίασε για τη ΝΑ από την πρώτη κιόλας μέρα της θεσμοθέτησης, υπέρ της, Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), οπότε, πάλι με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, της "έκοψαν" 20 δισ. δραχμές.

Η απόφαση του Ν. Χριστοδουλάκη για περιορισμό συνολικά 54 θέσεων στις ΝΑ και άλλων τριών στις διευρυμένες ΝΑ, έρχεται να... συμπληρώσει την έλλειψη επαρκούς προσωπικού, που είναι καθεστώς σε όλες τις νομαρχίες. Τη στιγμή μάλιστα, που ο θεσμός φορτώνεται με αρμοδιότητες, χωρίς τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους. Μάλιστα, ο υφυπουργός Οικονομικών, στην απόφασή του, ξεκαθάρισε στους αιρετούς πως οι σχετικές πιστώσεις για την πληρωμή των ειδικών αυτών θέσεων θα χορηγηθούν μόνο για το δεύτερο εξάμηνο του 1999.

Το θέμα θα συζητηθεί, ανάμεσα σε άλλα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), την Τρίτη 22 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ