Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Διαρκής κοροϊδία προς τους εργαζόμενους

Επί τρία χρόνια ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας όσον αφορά την παροχή ιματισμού από προμηθευτές του δήμου, η οποία γίνεται με το "σταγονόμετρο" και συνεχώς εκπρόθεσμα. Γεγονός όμως που, παρά τις σαφείς νομικές διατάξεις, δεν εμποδίζει τη διοίκηση του δήμου να συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί τους και να μην τους κηρύττει έκπτωτους.

Στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οργή των εργαζομένων ξεχείλισε με αφορμή τη συζήτηση του θέματος μετά από σχετική επιστολή του συλλόγου τους προς το ΔΣ. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την απαράδεκτη στάση συγκεκριμένου προμηθευτή, που όχι μόνο είναι εκπρόθεσμος όσον αφορά τις ημερομηνίες παράδοσης του ιματισμού, αλλά και η συμπεριφορά του προς τους εργαζόμενους δεν είναι η ενδεδειγμένη, κάτι που είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι, αφού πήρε το λόγο ο προμηθευτής σχολιάζοντας με προσβλητικό τρόπο τις καταγγελίες των εργαζομένων. Ο σύλλογος ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου να λάβει σαφή θέση απέναντι στο πρόβλημα.

Η διοίκηση ήδη είχε δώσει αρκετές παρατάσεις ημερομηνιών παράδοσης όχι μόνο στον συγκεκριμένο προμηθευτή αλλά και σε άλλους. Εκ μέρους της Δημαρχιακής Επιτροπής, η οποία αποφάσιζε τις παρατάσεις, ο πρόεδρός της και σύμβουλος της πλειοψηφίας είπε πως αυτές δίνονταν σε συνεννόηση με το σύλλογο των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι είπαν πως αυτό έγινε για να πάψει επιτέλους η κοροϊδία και να πάρουν τα ρούχα τους.

Η επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Βέρα Νικολαϊδου είπε πως η ιστορία θυμίζει σκάνδαλο και επέρριψε την ευθύνη στη δημοτική αρχή για τις συνεχείς παρατάσεις, αλλά και για το γεγονός ότι τα ρούχα των εργαζομένων έπρεπε να είχαν δοθεί από το '98. Τέλος, πρότεινε να βγει έκπτωτος όποιος προμηθευτής δεν είχε παραδώσει τις παραγγελίες μέχρι τη λήξη της τελευταίας παράτασης, δηλαδή στις 31/5/99.

Τα πνεύματα άναψαν, ώσπου ο επικεφαλής της παράταξης "Νέα Εποχή", που είναι και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, κατήγγειλε ανοιχτά πως τον πλησίασε πρώην δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και μέλος της προηγούμενης Δημαρχιακής Επιτροπής και του ζήτησε να δοθεί παραγγελία σε συγκεκριμένο προμηθευτή... "για το καλό των εργαζομένων". Μετά από όλα αυτά, η πλειοψηφία αντιπρότεινε και νέα παράταση παράδοσης και κατόπιν την ενεργοποίηση των ευθυνών που προκύπτουν από τη σχετική νομοθεσία. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση της "ΔΕ" πλειοψήφησε, ενώ υπήρξαν και πέντε σύμβουλοι της πλειοψηφίας που δήλωσαν παρόντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ