Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΛΑ
Μεγάλη καταστροφή από χαλαζόπτωση

Καταστράφηκε ολοκληρωτικά η αγροτική παραγωγή σε τέσσερις κοινότητες του Νομού Πέλλας από την προχτεσινή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Νομαρχίας Πέλλας, έχουν καταστραφεί πάνω από 20.000 στρέμματα με ροδακινιές, κερασιές, αμπέλια, σπαρτά κλπ. Οι μεγαλύτερες ζημιές που φθάνουν το 100% της παραγωγής σημειώθηκαν στις κοινότητες Αγρα, Μεσημέρι, Γραμματικό και Φλαμουριά. Από το πρωί χτες κλιμάκια του ΕΛΓΑ βρίσκονται στην περιοχή για την καταγραφή των ζημιών.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε χτες κλιμάκιο της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή Μαρία Μπόσκου.Οι παραγωγοί, που βρίσκονται σε απόγνωση, ζήτησαν τη συμπαράσταση του Κόμματος στο πρόβλημά τους. Από πλευράς του κλιμακίου του ΚΚΕ τονίστηκε η ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης των κατοίκων, με στόχο την άμεση και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών, καθώς και την άμεση και ολοκληρωτική αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ.

Ταυτόχρονα, τονίστηκαν οι κυβερνητικές ευθύνες, που όχι μόνο δε χρηματοδοτεί τον ΕΛΓΑ, αλλά τον έχει οδηγήσει στο δανεισμό με άμεσο κίνδυνο την χρεοκοπία του, με στόχο το πέρασμα της ασφάλισης της παραγωγής σε ιδιωτικές εταιρίες. Τέλος υπογραμμίστηκε από την βουλευτή Μαρία Μπόσκου ότι για το όλο ζήτημα θα υπάρχει παρέμβαση του Κόμματος στη Βουλή με Ερώτηση, καθώς και στο υπουργείο Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ