Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΜΠΟΪΣΑ ΒΟΥΓΙΟΒΙΤΣ
"Να κλείσουν τα σύνορα με την Αλβανία"

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Η εικόνα του χάους που επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο με την ανεξέλεγκτη φονική δράση του UCK, επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο από τη ληστρική δράση των αλβανικών συμμοριών που "συνοδεύουν" τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα στην εισβολή τους. Ολες αυτές οι συνιστώσες δημιουργούν τη διαβίωση για τους χιλιάδες Σέρβους αδύνατη και εξαιρετικά επικίνδυνη.

Το θέμα αυτό επισήμανε ο επικεφαλής της επιτροπής συνεργασίας της Γιουγκοσλαβίας με την αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσσοβο, Νεμπόισα Βούγιοβιτς,κατά τη διάρκεια της προχτεσινής βραδινής συνάντησής του με τον Βρετανό αντιστράτηγο Μάικ Τζάκσον,ζητώντας μάλιστα να κλείσουν τα σύνορα της Γιουγκοσλαβίας με την Αλβανία, καθώς οι συμμορίες εγκληματικών στοιχείων περνούν από τη Αλβανία στο Κόσσοβο, χωρίς να συναντούν την παραμικρή δυσκολία ούτε φυσικά κανέναν έλεγχο.

Ο Νεμπόισα Βούγιοβιτς υπενθύμισε στον αντιστράτηγο Τζάκσον, ο οποίος είναι διοικητής της "ειρηνευτικής δύναμης" στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR), ότι η τεχνική συμφωνία του γιουγκοσλαβικού στρατού με το ΝΑΤΟ προβλέπει πως την ευθύνη για την ασφάλεια του πληθυσμού του Κοσσυφοπεδίου τη φέρει η διεθνής "ειρηνευτική δύναμη". Ωστόσο τα καραβάνια Σέρβων προσφύγων, οι βασανισμοί τους και η δολοφονική δράση διαφόρων ομάδων με την πλήρη αδιαφορία και ανοχή - εάν όχι συνδρομή - της KFOR, μάλλον το αντίθετο αποδεικνύουν. Μάλιστα ο Βούγιοβιτς εξέφρασε την απογοήτευση της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, γιατί η διεθνής δύναμη δεν έχει αποτρέψει τη δράση αλβανικών συμμοριών στο Κοσσυφοπέδιο, που συνιστούν απειλή για τους πολίτες, Σέρβους και Αλβανούς. Ο Βούγιοβιτς υποστήριξε ότι η αλβανική ηγεσία προφανώς θέλει να κυριαρχήσει η αναρχία και το χάος στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο αντιστράτηγος Τζάκσον είχε από την πλευρά του να αντιτάξει και να ενημερώσει τον Βούγιοβιτς ότι υπογράφτηκε συμφωνία για τον αφοπλισμό του UCK, επισημαίνοντας ωστόσο πως η "ειρηνευτική δύναμη" έχει μία εξαιρετικά περίπλοκη αποστολή για τη διασφάλιση της ειρήνης και της τάξης στην περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαιώνιση της κατοχής... (2004-12-02 00:00:00.0)
Ποιοι ευθύνονται για την εγκληματική δράση των Κοσσοβάρων του "UCK" (1999-09-05 00:00:00.0)
Φορείς εγκλημάτων οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής (1999-08-28 00:00:00.0)
"Εκδικητική ειρήνη" (1999-07-02 00:00:00.0)
Βία και χάος "φουντώνουν" το κύμα Σέρβων και Τσιγγάνων προσφύγων... (1999-06-26 00:00:00.0)
Νέα μετακίνηση Ρουγκόβα προς τις θέσεις του "Απελευθερωτικού Στρατού" (1998-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ