Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Μας δώσατε αρκετά, θέλουμε κι άλλα...

Η ηγεσία του ΣΕΒ, παράλληλα με το "ευχαριστώ" για την πολιτική των κυβερνήσεων της τελευταίας 7ετίας - που εξασφάλισαν αύξηση κερδών 2.424,2% από το 1991 μέχρι το 1997 - απαίτησε και νέα αντιλαϊκά μέτρα

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ακούσαμε - την επομένη των ευρωεκλογών - από επίσημα χείλη της κυβέρνησης του "νέου" ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να δεσμεύονται ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν και να υπηρετούν, στο όνομα της ΟΝΕ, την εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής που είχε σαν συνέπεια να εξασφαλίσει στην περίοδο από το 1991 μέχρι το 1997 αύξηση 2.424,2% στα καθαρά κέρδη των μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων μορφής ΑΕ και ΕΠΕ. Αυτό είναι, σε ελεύθερη μετάφραση, το μήνυμα που έστειλε η ηγεσία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσής τους που έγινε χτες στο ξενοδοχείο "Χίλτον", αφού είχαν ακούσει νωρίτερα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας να επαναλαμβάνουν δημόσια - από το ίδιο βήμα - τις δεσμεύσεις τους ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει αταλάντευτα και χωρίς παρεκκλίσεις την πολιτική που θα οδηγήσει τη χώρα στην ΟΝΕ το 2001.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν τα όσα είπε στην απογευματινή συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Ι. Στράτος,ο οποίος, διαδεχόμενος στο βήμα τον Κ. Σημίτη και τον Γ. Παπαντωνίου, ξεκίνησε την ομιλία του, ως εξής: "Ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και σημειώνουμε τις διαβεβαιώσεις τους για εμμονή στην πολιτική που θα οδηγήσει στην ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Και δεν μπορώ παρά να επισημάνω και τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αμέσως μετά τις εκλογές, ότι το κόμμα του θα στηρίξει κάθε ενέργεια που θα διασφαλίζει αυτή την πορεία".

Αυτή η πορεία και αυτή η πολιτική του λεγόμενου μονόδρομου προς την ΟΝΕ, για την οποία εκφράζει την ικανοποίησή της η ηγεσία του ΣΕΒ - όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ειδικής έκδοσης "Η Ελληνική Βιομηχανία κατά το 1998" - είχε ως αποτέλεσμα να εξασφαλίσει μια αύξηση των καθαρών κερδών για τις μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις κατά 2.424,2%. Βέβαια, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή παροιμία που λέει "τρώγοντας ανοίγει η όρεξη", η ηγεσία του ΣΕΒ, παράλληλα με τις ευχαριστίες για την πολιτική που εφάρμοσε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Σημίτη, δεν παρέλειψε να αξιώσει μεγιστοποίηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων με νέα αντιλαϊκά μέτρα - που θα επιβάλουν το "λιγότερο κράτος και περισσότερη ιδιωτική πρωτοβουλία" - με την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, την παραπέρα περικοπή των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, το ξήλωμα των ασφαλιστικών και άλλων κατακτήσεων των εργαζομένων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ