Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Από σήμερα η χορήγηση Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται στα κατά τόπους υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας από όπου οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν και το Δελτίο

Αρχίζει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιούνη 1999 η διανομή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, στα πλαίσια του σχετικού προγράμματος που εφαρμόζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ). Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει ημερήσια επιδότηση στους δικαιούχους (μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ανέργους, άτομα με ειδικές ανάγκες) μόλις 3.000 δραχμές ανά άτομο για τις δαπάνες διαμονής τους στα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα και 700 δρχ. για κάθε άτομο που διαμένει στα κάμπινγκ.Η επιδότηση δίνεται με την προϋπόθεση ότι το εισόδημα δεν υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ύψος και εφόσον ο δικαιούχος δε δικαιούται Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού της Εργατικής Εστίας. Η διανομή των Δελτίων θα γίνεται μόνο από συγκεκριμένα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στο διάστημα από τις 22 ως 25 Ιούνη 1999 και από 6 ως 14 Ιούλη 1999.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τον αναλυτικό κατάλογο με όλα τα τουριστικά καταλύματα που θα μετέχουν στο φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού από τα γραφεία του ΕΟΤ και τις Νομαρχίες. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, καθώς και όλα τα κάμπινγκ ανεξαρτήτως (εφόσον λειτουργούν με νόμιμο σήμα του ΕΟΤ) των Νομών Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης, Πιερίας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας και Μαγνησίας (εκτός του νησιώτικου συμπλέγματος των Σποράδων), καθώς επίσης και τα Τουριστικά Γραφεία (που λειτουργούν νόμιμα με το σήμα του ΕΟΤ).

Οι δικαιούχοι για να παραλάβουν το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού θα πρέπει - εκτός από το να μη δικαιούνται Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού από την Εργατική Εστία - να εκπληρώνουν και τις παρακάτω προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, το φορολογητέο εισόδημά τους (όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας του 1998 που αφορά την εκκαθάριση φορολογητέων εισοδημάτων του 1997), δεν πρέπει να υπερβαίνει:

  • Για τον άγαμο το ποσό των 4.000.000 δραχμών.
  • Φια τον ένα έγγαμο μισθωτό ή συνταξιούχο το ποσό των 5.000.000 δραχμών.
  • Για τους δύο έγγαμους (ζευγάρι) μισθωτών ή συνταξιούχων το ποσό των 6.000.000 δραχμών.

Τα παραπάνω ποσά φορολογητέου εισοδήματος προσαυξάνονται κατά 500.000 δραχμές για κάθε ένα παιδί και κατά 300.000 δραχμές για κάθε άλλο (εκτός τέκνων) προστατευόμενο μέλος της οικογένειας.

Ειδικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται 2 Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, ανεξαρτήτως από το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος.

Η διάρκεια των επιδοτούμενων διακοπών με το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ καθορίστηκε από 5 μέχρι 7 διανυκτερεύσεις που είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται μέχρι και 15 Νοέμβρη 1999.Για να παραλάβει το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού ο δικαιούχος θα πρέπει να προσκομίσει - στα συγκεκριμένα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας από τα οποία θα γίνεται η διανομή των δελτίων - τα εξής δικαιολογητικά:

  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας έτους 1998 (για τα εισοδήματα του 1997) το πρωτότυπο και ένα φωτοαντίγραφο, μη θεωρημένο.
  • Βιβλιάρια Υγείας του ίδιου και όλων των προστατευόμενων μελών.
  • Κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ (οι άνεργοι) και ένα φωτοαντίγραφο αυτής (μη θεωρημένο).
  • Πιστοποιητικό αναπηρίας 67% και ένα φωτοαντίγραφο (μη θεωρημένο), προκειμένου για άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Αποδεικτικό από την τράπεζα ή τον ΕΛΤΑ, για το ποσό που κατατέθηκε σαν προκαταβολή κράτησης σε τουριστικό κατάλυμα, που συμμετέχει στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών του δικαιούχου και των προστατευόμενων μελών του θα γίνεται από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας (ΕΤΕ) που θα εκδίδει και το σχετικό Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού. Προσοχή: Το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού ισχύει μόνον εφόσον φέρει τη σφραγίδα της Τράπεζας, αλλιώς είναι άκυρο,αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΤ και διευκρινίζεται πως η ΕΤΕ θα θέτει στο βιβλιάριο υγείας του δικαιούχου τη σφραγίδα με την ένδειξη "χορηγήθηκε ΔΚΤ ΕΟΤ 1999" και θα επιστρέφει στο δικαιούχο το βιβλιάριο μαζί με το Δελτίο.

Οπως προαναφέρθηκε, η διανομή Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί μόνο από τα κατά τόπους υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας στο διάστημα από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 25 Ιούνη και από 6 μέχρι 14 Ιούλη 1999 τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 3271.601-3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ