Τρίτη 29 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το μήνυμα...

ΤΕΛΙΚΑ,το 'λαβε το μήνυμα των εκλογών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή δεν το 'λαβε; Με το ...σοβαρό και κρίσιμο αυτό ερώτημα συνεχίζουν να απασχολούνται αρκετοί και τα διάφορα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

***

Δεν το έλαβε, υποστηρίζουν οι μεν. Χαρακτηριστική απόδειξη ο μετασχηματισμός, που δεν έγινε...

***

Και ποιος σας λέει ότι δε θα τον κάνει ξαφνικά μέσα στο καλοκαίρι και, μάλιστα, θα είναι μεγαλύτερος κάθε αναμενομένου, απαντούν οι δε.

***

Κι από κοντά, συνεχίζεται και εντείνεται η φιλολογία των "νέων φιλολαϊκών μέτρων και παροχών", που επεξεργάζονται τα κυβερνητικά επιτελεία και πρόκειται να ανακοινωθούν στην ...κατάλληλη στιγμή.

***

Στεγαστικά δάνεια, γράφει η μια εφημερίδα. Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε 500.000 αγρότες η άλλη, ενώ σε μια τρίτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, σημειώνει, ως άλλη Πυθία, πως είναι υπέρ παροχών με μέτρο, αλλά δε θα γίνει "δώσ' τα όλα".

***

Εχει απ' όλα ο μπαξές, δηλαδή. Και η ζωή συνεχίζει την ανηφόρα της.

***

Ενα σημαντικό ποσοστό των μαθητών της Α Λυκείου δεν προάγεται στην άλλη τάξη κι επειδή δεν υπάρχει πλέον - ελέω "μεταρρύθμισης" - ο θεσμός των μετεξεταστέων, μένει στην ίδια τάξη οριστικά και τελεσίδικα.

***

Το υπουργείο Παιδείας, όμως, αρνείται ακόμη και την προσωρινή επαναφορά του θεσμού...

***

Σωρός τα προβλήματα στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί πως όλα όσα λέγονται αποτελούν μια πλεκτάνη των εχθρών του ΕΣΥ.

***

Οι δασικοί καταγγέλλουν την ανυπαρξία των απαραίτητων μέτρων υποδομής και μέσων, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που έκαναν ήδη την εμφάνισή τους.

***

Και η κυβέρνηση απαντά, λέγοντας πως η ευθύνη των πυρκαγιών ανήκει πλέον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

***

Το Χρηματιστήριο, όμως, έχει ανοδική τάση. Προβλέπεται, δε, ν' ανέβει ακόμη περισσότερο, μόλις προχωρήσουν τα ξεπουλήματα της "Ολυμπιακής", των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, της ΕΤΒΑ και διάφορων άλλων δημόσιων επιχειρήσεων...

***

Τι λέτε, το 'λαβε το μήνυμα η κυβέρνηση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ